Παρέμβαση στην Ολομέλεια πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, ο οποίος ζήτησε και έλαβε το λόγο προκειμένου να αναφερθεί στις εξελίξεις στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με τον κ. Κατρίνη «η εξεταστική επιτροπή ευτελίζει το ρόλο και την αποστολή της από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, με ευθύνη της κυβέρνησης.Μετά το μονοκομματικό προεδρείο, σήμερα ήρθε να προστεθεί στην εξίσωση ο αποκλεισμός των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ. Ουσιωδών Μαρτύρων που μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση».

Διαβάστε επίσης: Διαξιφισμοί στην Εξεταστική Επιτροπή – Γιατί αποχώρησαν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

«Ευτελίζεται η ίδια η Δημοκρατία»

«Δεν ευτελίζεται μόνο η εξεταστική επιτροπή. Ευτελίζεται η Βουλή, ευτελίζεται η ίδια η Δημοκρατία. Η συγκυριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν είναι λημέρι για να κρύβονται πίσω από αυτήν οι ένοχοι ενός άθλιου παρακράτους. Είναι ξεκάθαρο ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η συγκάλυψη, η συσκότιση, να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια», τόνισε ο κ. Κατρίνης.

Επιπλέον, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν καλούνται στην Επιτροπή: «1ον) Ο κ. Μητσοτάκης που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα της ΕΥΠ. 2ον) Ο κ. Δημητριάδης που παραιτήθηκε λόγω της υπόθεσης. 3ον) Οι Υπουργοί κ.κ. Γεραπετρίτης και Πιερακκάκης 4ον) Συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, συνδεδεμένοι με το Μαξίμου, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με εταιρείες προμήθειας συστημάτων παρακολούθησης και παράνομων λογισμικών. 5ον) Ο δημοσιογράφος κ. Κουκάκης που είχε τεθεί υπό παρακολούθηση αλλά και άλλοι δημοσιογράφοι».

O Μιχάλης Κατρίνης τόνισε επίσης ότι «αν ισχύει το γεγονός ότι έχει καταστραφεί ο φάκελος της παρακολούθησης αλλά και το υλικό παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, τότε είναι ξεκάθαρο ότι η πιο ευαίσθητη υπηρεσία για την εθνική ασφάλεια της χώρας μετατράπηκε σε παρακρατικό μηχανισμό στα χέρια αυτών που παρακολουθούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Οι ένοχοι καταστρέφουν μόνο και εξαφανίζουν στοιχεία. Οι ένοχοι μόνο εμποδίζουν την κλήση μαρτύρων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα