«Οι δεξιότητες των νέων» που θα τους βοηθήσουν να οικοδομήσουν το επαγγελματικό τους μέλλον είναι στο επίκεντρο εκδήλωσης -διαλόγου που διοργανώνει η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην 86η ΔΕΘ, με τον αντιπρόεδρο της ΕΚ Μαργαρίτη Σχοινά και τους υπουργούς Παιδείας Νίκη Κεραμέως, Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη και Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη.

Στη συζήτηση, που έχει τίτλο «Δεξιότητες του Σήμερα για το Αύριο», είναι προσκεκλημένοι να συμμετάσχουν νέες και νέοι προκειμένου να ενημερωθούν για τις απαιτούμενες επαγγελματικές δεξιότητες.

Διαβάστε επίσης: Ποιες δεξιότητες καλείται να έχει ο εργαζόμενος του μέλλοντος

Οι συμμετέχοντες

Στον διάλογο θα συμμετάσχουν επίσης οι διευθυντές δύο ευρωπαϊκών οργανισμών που εδρεύουν στην Ελλάδα, o Γιούχαν Λεπασάαρ, εκτελεστικός διευθυντής της ENISA (European Union Agency for Cybersecurity – Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια) και ο Γιούργκεν Σίμπελ, εκτελεστικός διευθυντής του CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training – Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης) καθώς και η Μπάρμπαρα Κάουφμαν, διευθύντρια στην Γ. Διεύθυνση Απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, διοικητής της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) και η Νίκη Δανδόλου, ειδική γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης θα κλείσει την συζήτηση με την ομιλία του για το νέο ΕΣΠΑ ως σημαντικό μοχλό για την ενίσχυση των ανθρώπινων δεξιοτήτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του κτιρίου Νικόλαος Γερμανός, στον χώρο της ΔΕΘ μεταξύ 14:15-17:00.

Οδηγίες συμμετοχής

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής, «για να συμμετάσχετε στην εκδήλωση και να λάβετε την απαραίτητη πρόσκληση στείλτε μήνυμα στο: COMM-REP-GR-PRESS@ec.europa.eu με θέμα “ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΕΘ”, το ονοματεπώνυμο, την ημερομηνία γέννησης, το email, το κινητό, και την ιδιότητά σας. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν κωδικό εισόδου στη ΔΕΘ».

Πρόκειται για μία από τις δράσεις της αντιπροσωπείας με σκοπό να αναδειχθούν απαντήσεις στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας.

Ως προς τη γενικότερη παρουσία και θεματολογία που θα αναπτυχθεί από την αντιπροσωπεία στη ΔΕΘ, σημειώνεται ότι από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο της αντιπροσωπείας – Νο 10- οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης/NEXTGENEU, για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία/European Green Deal, τις πολιτικές της ΕΕ για την κυβερνοασφάλεια, τις δυνατότητες κατάρτισης, τις πολιτικές για την νεολαία και για άλλα επίκαιρα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των κέντρων Europe Direct και πανεπιστημιακοί θα παρουσιάσουν τις ευρωπαϊκές πολιτικές στα θέματα αυτά και θα συζητήσουν με τους πολίτες.

Παράλληλα, στο περίπτερο της αντιπροσωπείας οι νέοι θα έχουν την δυνατότητα να μάθουν πώς μπορούν να ταξιδέψουν δωρεάν στην Ευρώπη με το πρόγραμμα Discover EU και να ενημερωθούν για την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News