Με κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές σήμερα, καθώς έλαβαν ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Κίνα, τα οποία δημιουργούν «χώρο» για συνέχιση της διευκολυντικής νομισματικής πολιτικής στη χώρα.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 ενισχύθηκε 0,49% και ο Topix σημείωσε άνοδο 0,38%. Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 επίσης κέρδισε 0,6%.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άνοδο 2,59% και ο δείκτης τεχνολογίας του επίσης ενισχύθηκε κατά 2,76%. Στην ηπειρωτική Κίνα, ο Shanghai Composite κέρδισε 0,7% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 0,76%.

Σε επίπεδο τίτλων, οι εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ μετοχές της κινεζικής εταιρείας βίντεο και τυχερών παιχνιδιών Bilibili σημείωσαν βουτιά άνω του 16%, αφού ανέφερε ζημίες το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι ζημίες ξεπέρασαν τα 300 εκατ. δολάρια, σχεδόν διπλάσιο από το ποσό της ζημίας που αναφέρθηκε για την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Κίνας διαμορφώθηκε στο 2,5% τον Αύγουστο, χαμηλότερος από το 2,7% που καταγράφηκε τον Ιούλιο. «Η αδύναμη προοπτική ανάπτυξης της Κίνας και η διευκολυντική στάση της νομισματικής πολιτικής έναντι της επιθετικής σύσφιξης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το Fed θα διατηρήσουν τα επίπεδα στην ισοτιμία δολαρίου/γουάν», δήλωσε η Kristina Clifton, της Commonwealth Bank of Australia.

Σύμφωνα με την HSBC οι τελευταίες μετρήσεις του πληθωρισμού της Κίνας επιτρέπουν στην Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) να διατηρήσει διευκολυντική νομισματική πολιτική.

Μια έκθεση της Nomura νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι το 12% του συνολικού ΑΕΠ της Κίνας επηρεάστηκε από τους ελέγχους του Covid σε σταθμισμένη βάση — από 5,3% την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές