Περισσότερα από 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε πολεμικές επανορθώσεις διεκδικεί η Ουκρανία από τη Ρωσία, δήλωσε ο ουκρανός υπουργός Δικαιοσύνης Ντένις Μάλιουσκα.

Το Κίεβο ζητά να εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απόφαση που θα επιτρέψει τη δημιουργία διεθνούς μηχανισμού για τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων, ανέφερε ο ουκρανός υπουργός σε συνέντευξή του στα μέσα ενημέρωσης τουγερμανικού ομίλου Funke που δημοσιεύεται σήμερα.

Διαβάστε επίσης: Πολωνία: Ζητά 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές επανορθώσεις από τη Γερμανία

Αν και η αξία των ζημιών στις υποδομές της Ουκρανίας εξαιτίας της εισβολής του στρατού της Ρωσίας υπολογίζεται πως είναι πολύ υψηλότερη από το ποσό στο οποίο αναφέρθηκε ο Ντένις Μάλιουσκα, το ποσό των 300 δισ. δολαρίων είναι το σύνολο των πόρων της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας που είναι τοποθετημένοι στα κράτη μέλη της G7 το οποίο δεσμεύτηκε στο πλαίσιο των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της Μόσχας έπειτα από την εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Πέραν του ότι θα ζητήσει την παραχώρηση των δεσμευμένων κεφαλαίων του ρωσικού δημοσίου, ο κ. Μάλιουσκα είπε πως το Κίεβο θα επιδιώξει να του παραδοθούν οι δεσμευμένοι πόροι και τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό ρωσικών κρατικών εταιρειών και ρώσων ολιγαρχών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή