
Στη σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού και κόμβου γνώσης αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος εγκαινίασε το περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, στην 86η ΔΕΘ.
«Η φετινή μας παρουσία συνάδει με την σταδιακή ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως επενδυτικού προορισμού, ως κόμβου σημαντικού στην κοινωνία της γνώσης, με πολλούς παγκόσμιας φήμης κολοσσούς να εγκαθίστανται στην πόλη, με μια τουριστική χρονιά που πήγε εξαιρετικά», υπογράμμισε ο κ. Σχοινάς. «Όλα τα πρόδρομα σημάδια αυτής της ανάπτυξης σε δύσκολους καιρούς, νομίζω ότι αφορούν τη Θεσσαλονίκη και η Ευρώπη, όπως πάντα, θα είναι δίπλα σε αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή προσπάθεια», πρόσθεσε.
Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα δίνει το «παρών» στην ΔΕΘ για τέταρτη συνεχή χρονιά, καθώς, όπως επισήμανε ο κ. Σχοινάς «έχει μια πολύχρονη συνεπή, σταθερή δέσμευση με τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη Θεσσαλονίκη».
Κεντρικό θέμα «οι δεξιότητες»
Ο χώρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρίσκεται μπροστά από το περίπτερο 10 και έχει ως κεντρικό θέμα τις δεξιότητες. Πρόκειται, τόνισε ο κ. Σχοινάς, για ένα θέμα μεγάλης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, στο οποίο η Θεσσαλονίκη μπορεί να πρωταγωνιστήσει, καθώς είναι η έδρα του ευρωπαϊκού οργανισμού CEDEFOP για την επαγγελματική κατάρτιση.
Οι νέοι που θα επισκεφθούν το περίπτερο, θα έχουν τη δυνατότητα να πληροφορηθούν πως θα γνωρίσουν την Ευρώπη, μέσα από το πρόγραμμα Discover EU, ενώ θα γίνουν εκδηλώσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, την κυκλική οικονομία και την κλιματική αλλαγή.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων, χορωδία από το Άσυλο του Παιδιού, ερμήνευσε, μεταξύ άλλων, την Ωδή στη Χαρά του Μπετόβεν. Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης και ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κυμπουρόπουλος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Βροχές και χαλαζοπτώσεις την Παρασκευή – Ισχυρές καταιγίδες στην Αττική
Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες. Αναλυτική πρόγνωση

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα