«Η επιχείρηση και η επιχειρηματικότητα είναι γένους θηλυκού. Σ’ έναν κόσμο εξαιρετικά ανταγωνιστικό, χρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος συμμετείχε σε εκδήλωση με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα & Διπλωματία», η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος (Σ.Ε.Γ.Ε.) με την υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών στο Περίπτερο 13 του υπουργείου Εξωτερικών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. «Είμαι από αυτούς που πιστεύουν πάρα πολύ ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προχωρήσουμε και να αναπτύξουμε τη χώρα μας αν δεν βάλουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της γυναικείας φύσης μέσα σε αυτή την ανάπτυξη η οποία επίσης είναι γένους θηλυκού», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: Ο OT στη ΔΕΘ – Σκυλακάκης: Δεδομένα τα μέτρα στις συντάξεις

Η γυναικεία επιχειρηματικότητα ξεπερνά τα εθνικά σύνορα

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ανοιχτά τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, τονίζοντας τη σημασία της σε συνδυασμό που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα: «Θέλω να αισθάνονται οι εκπρόσωποί τους αλλά και καθεμία που θέλει να επιχειρήσει ότι έχετε τη συνδρομή μας ιδιαίτερα σε ότι αφορά τις σχέσεις της με το εξωτερικό μέσα από το δίκτυο των εμπορικών ακολούθων, μέσα από τη μόνιμη αντιπροσωπεία μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που προσπαθεί να ανοιχτεί και αυτή στο να εξυπηρετεί ακόμα περισσότερο τους Έλληνες επιχειρηματίες και να δηλώσω αποφασισμένος να δουλέψουμε μαζί σκληρά ακόμα και στη δυτική Αθήνα, την εκλογική μου περιφέρεια, για να δούμε πραγματικά τα νούμερα αυτά να βελτιώνονται αλλά και η αποτύπωση της ουσίας αυτών των προσπαθειών να παίρνει σάρκα και οστά με πολλές καινούργιες επιχειρήσεις που θα ιδρύονται και θα διοικούνται από γυναίκες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην παρέμβασή του, ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας, κ. Ιωάννης Σμυρλής, ο οποίος συντόνιζε παράλληλα τη συζήτηση, τόνισε την στήριξη που παρέχει η Οικονομική Διπλωματία σε  σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση της παρουσίας των Γυναικών στο επιχειρηματικό πεδίο και στη συνδρομή προς τις Ελληνίδες επιχειρηματίες ώστε  να δικτυωθούν και να ανοίξουν τα φτερά τους στη διεθνή επιχειρηματική σκηνή.

Εκτός των κ.κ. Βαρβιτσιώτη και Σμυρλή, στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη η Πρόεδρος του Σ.Ε.Γ.Ε., Πρέσβειρα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Γενική Διευθύντρια του Ομίλου Εταιρειών OECON GROUP, κα Λίνα Τσαλταμπάση, η Συνιδρύτρια της Accesible Greece, κα Βασιλική Κατσιακλή, η Διευθύντρια Επιχειρησιακής Ανάπτυξης, Ιδρυτικό Μέλος και Εταίρος της AdStrategy, κα Φελίνα Καζάκου και διαδικτυακά θα συμμετάσχει η Πρόεδρος του Οργανισμού W20, Επικεφαλής της Ιταλικής Αντιπροσωπείας της W20, κα Elvira Marasco.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News