Την ανάγκη να στηριχθεί η παροχή γνώσης και εκπαίδευσης στον πρωτογενή τομέα των χωρών της Αφρικής, επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του ΑΠΘ, που φιλοξενήθηκε στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στη ΔΕΘ.

Ο υπουργός σημείωσε ότι ο πρωτογενής τομέας μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης για τις χώρες της Αφρικής ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος της επισιτιστικής κρίσης και τόνισε ότι το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, το ΙΚΥ και το ΑΠΘ, μπορούν να αναπτύξουν δράσεις, ώστε να μειωθεί ο συγκεκριμένος κίνδυνος.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Γεωργαντάς: Επισιτιστική επάρκεια και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη 

Στην πρωτοβουλία του ΙΚΥ, που ήταν μια δράση για την ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, ώστε να στηριχθούν πρωτοβουλίες των ελληνικών κοινοτήτων στην Αφρική,  μετείχε και ο υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος.

Νωρίτερα ο ΥπΑΑΤ συμμετείχε στην εκδήλωση εγκαινίων του περιπτέρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ο κ. Γεωργαντάς στον χαιρετισμό του τόνισε ότι με βήματα ρεαλιστικά και με συνέπεια στη λήψη αποφάσεων, η κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατότητα στους επαγγελματίες και στον επιχειρηματικό κόσμο,  για να συνεχίσει η χώρα μας με δυναμικό τρόπο να βαδίζει στο δρόμο της ανάπτυξης, με μετρήσιμα αποτελέσματα για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επισκέφθηκε περίπτερα των επιμελητηρίων Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Ρεθύμνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών