Για  fake news από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά το επίπεδο τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας, σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει πρόβλημα επάρκειας στην αγορά ενόψει του χειμώνα, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε κατηγορηματικός: «Μπορώ να διαβεβαιώσω απόλυτα τους πολίτες, ότι έχουμε κάνει ό,τι χρειάζεται για να εξασφαλιστεί η ενεργειακή επάρκεια».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πάντως, ότι πάντα επικρέμεται η απειλή για πλήρη διακοπή των ροών φυσικού αερίου, μέσω του αγωγού Turkstream, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση έχει προετοιμαστεί ακόμα και για το πιο δυσμενές σενάριο.

«Έχουμε δεσμεύσει επαρκή φορτία LNG και έχουμε διπλασιάσει τη χωρητικότητα της Ρεβυθούσας» είπε, προσθέτοντας ότι «έχουμε προχωρήσει σε μια σειρά από άλλες πρωτοβουλίες για να  μειώσουμε τη ζήτηση φυσικού αερίου». Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από λιγνίτη για τα επόμενα ένα ή δύο χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα