Σταθερά πέριξ των 850 μονάδων κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν συντηρείται κοντά στην αντίσταση, δεν δείχνει διαθέσεις ισχυρής διάσπασής της. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,92% στις 849,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 30 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η πτώση της συναλλακτικής δραστηριότητας έχει προβληματίσει την αγορά, δεδομένου του ότι τα κέρδη του προηγούμενου διημέρου είναι αρκούντως ελκυστικά για να κατοχυρωθούν. Μάλιστα δεν λείπουν κάποιες κατοχυρώσεις, αλλά αυτές περιορίζονται σε πολύ επιλεγμένους τίτλους, με τη διστακτικότητα των αγοραστών να είναι περισσότερο αυτή που επικρατεί.

Το αγοραστικό σήμα όμως, σύμφωνα με την Trader24, εν είδει επιβεβαίωσης από την προ εβδομάδων ανοδική διάσπαση είναι εν ισχύ με πρώτη αντίσταση τις 851 και στήριξη τις 832, με την έξοδο να φαίνεται κάτω από 818 σε ημερήσιο κλείσιμο και επόμενη στάση σε ενδεχόμενη πτώση τις 797 μονάδες. Συνολικά, παρατηρείται μια πρώιμη αισιοδοξία για την άμβλυνση των βραχυπρόθεσμης διάρκειας ρευστοποιήσεων.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ, Alpha Bank, Aegean, ΟΠΑΠ, Jumbo, Titan, ΔΕΗ, Λάμδα, Eurobank, Μυτιληναίος και Coca Cola ηγούνται της ανόδου, ενώ θετικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΑΔΜΗΕ, Quest, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, η Motor Oil χάνει 1,78%, με τις ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Ελληνικά Πετρέλαια να βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών