Τρόπους για παροχή έκτακτης χρηματοδότησης σε χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση στις τιμές των τροφίμων, οι οποίες προκαλούνται από τον πόλεμο, εξετάζει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Τα μέτρα αυτά πρόκειται να συζητηθούν στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, όπως δήλωσαν στο Reuters πηγές που έχουν λάβει σχετική ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Τρόφιμα και ενέργεια εκτινάσσουν τον πληθωρισμό

Το σχέδιο αυτό δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι τώρα και θα παρουσιαστεί σε μία ανεπίσημη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ.

Εφόσον υλοποιηθεί, θα επιτρέψει στο ταμείο να βοηθήσει την Ουκρανία, αλλά και άλλες χώρες που έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα από τη ρωσική εισβολή στη χώρα, χωρίς την επιβολή όρων που απαιτούνται σε ένα κανονικό πρόγραμμα χρηματοδότησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που ζήτησαν να παραμείνουν ανώνυμες, καθώς το όλο ζήτημα εξετάζεται.

Τόσο το χρηματικό ύψος, όσο και το εύρος των μέτρων δεν έχουν ξεκαθαριστεί ακόμη.

Η επίσημη ψηφοφορία για την υποστήριξη του σχεδίου -που καταρτίζεται τος τελευταίους μήνες από το επιτελείο του ΔΝΤ- αναμένεται πριν από τις ετήσιες συνεδριάσεις του Ταμείου τον Οκτώβριο, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Μεγαλύτερη πρόσβαση σε χρηματοδότηση

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εάν εγκριθεί, θα αυξήσει προσωρινά τα ισχύοντα όρια πρόσβασης και θα επιτρέψει σε όλες τις χώρες μέλη να δανειστούν έως και ένα επιπλέον 50% της ποσόστωσής τους στο ΔΝΤ βάσει του Μέσου Ταχείας Χρηματοδότησης του ΔΝΤ και του Μέσου Ταχείας Πίστωσης που εξυπηρετεί χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή