«Η χώρα έρχεται αντιμέτωπη με μια αναπτυσσόμενη απειλή αύξησης των τιμών καταναλωτή και χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης», προειδοποίησε ο Γερμανός αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φλόριαν Τόνκαρ.

«Είμαστε αντιμέτωπο με προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, με σημεία συμφόρησης στην παραγωγή και με αυξήσεις τιμών, σε τέτοιο επίπεδο που έχουμε να δούμε εδώ και δεκαετίες», δήλωσε ο Τόνκαρ σε συνέντευξή του στο VersicherungswirtschaftHEUTE.

Πρόσθεσε δε ότι «οι προβλέψεις για την ανάπτυξη αναθεωρήθηκαν αισθητά προς τα κάτω τους τελευταίους μήνες, ενώ οι προβλέψεις για τον πληθωρισμό αναθεωρούνται συνεχώς προς τα πάνω» και επισήμανε πως «σε αυτό το περιβάλλον, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος στασιμοπληθωρισμού».

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: «Ανεπαρκές» το πακέτο ελάφρυνσης των 65 δισ. ευρώ

Προς διψήφιο νούμερο ο πληθωρισμός

Η οικονομία της Γερμανίας δέχεται πλήγματα από τον πληθωρισμό ο οποίος μπορεί να φτάσει σε διψήφιο αριθμό μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με την Bundesbank. Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές ανησυχούν ολοένα και περισσότερο ότι η οικονομία μπορεί να οδηγηθεί σε ύφεση.

Διαβάστε επίσης: Μακρόν: Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν να ανταλλάζουν φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα

«Συμμορφωνόμαστε με το φρένο του χρέους ξοδεύοντας λιγότερα», είπε ο χαρακτηριστικά ο Τονκάρ, καταλήγοντας: «Για παράδειγμα, οι δαπάνες που σχετίζονται με τον πόλεμο και την κρίση θα μειωθούν το επόμενο έτος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή