Στη Λ. Αθηνών έφτασαν τα κύματα από τους κλυδωνισμούς των διεθνών αγορών, καθώς τα νέα στοιχεία από τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ αύξησαν τις κινήσεις μείωσης του κινδύνου λόγω της συνεχιζόμενης τελικά επιθετικής σύσφιξης της πολιτικής της Fed.

Τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,07% στις 840,81 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 58 εκατ. ευρώ.

Οι εκτιμήσεις της JP Morgan

Μέχρι τις 15:30 κράτησαν οι αντοχές των 850 μονάδων σήμερα στο ΧΑ, καθώς από εκείνη την ώρα, δηλαδή από την ανακοίνωση του αμερικανικού πληθωρισμού, μέχρι τη λήξη οι πωλητές ήταν κυρίαρχοι.

Και μπορεί η εικόνα να ήταν ακόμη χειρότερη εάν δεν ήταν σήμερα η JP Morgan να ανανεώσει τις θετικές εκτιμήσεις για τον τραπεζικό κλάδο, σε μια περίοδο μάλιστα που οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν στο επίκεντρο της βραχύβιας ανάκαμψης που προηγήθηκε.Αυτό που μένει να δούμε είναι εάν οι επισημάνσεις της JP Morgan για τις ελληνικές τράπεζες βρεθούν στο επίκεντρο των αγοραστών που ενδεχομένως να εμφανιστούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως άλλωστε ανέφερε η JP Morgan, οι καθαροί ισολογισμοί, η αναπτυξιακή τους πορεία, τα ορθά διαρθρωτικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης υψηλής επιτοκιακής μόχλευσης, με αυξημένη δυνατότητα καταβολής μερισμάτων, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε υπεραπόδοση του κλάδου στην περιοχή της Αναδυόμενης Ευρώπης Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Δύσκολη η εκτίμηση για την βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς

Την ίδια ώρα, η  έλλειψη σημαντικού όγκου που να διαχέεται στην αγορά δεν βοηθάει στην εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για τη βραχυπρόθεσμη συνέχεια, και το σενάριο του αγοραστικού σήματος εν είδει επιβεβαίωσης από την προ εβδομάδων ανοδική διάσπαση είναι εν ισχύ. Η πρώτη αντίσταση φαίνεται στις 851 και η στήριξη στις 832, με την έξοδο κάτω από 818 σε ημερήσιο κλείσιμο και επόμενη στάση σε ενδεχόμενη πτώση τις 797, σύμφωνα με την Trader24.Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει την Παρασκευή το κλείσιμο των σειρών των παραγώγων για το μήνα Σεπτέμβριο. Στο τέλος της συνεδρίασης θα πραγματοποιηθούν οι δημοπρασίες αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE με αρκετό ενδιαφέρον από πλευράς εισροών ενώ το βράδυ η DBRS και η Moody’s θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους για το ελληνικό αξιόχρεο.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι Alpha Bank, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil βρέθηκαν στο επίκεντρο της πτώσης, σημειώνοντας απώλειες άνω του 3%. Ισχυρές πιέσεις δέχτηκαν ΔΕΗ, Eurobank, Jumbo, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και Τέρνα Ενεργειακή, ενώ περισσότερο ελεγχόμενη ήταν η πτώση σε Coca Cola, ΑΔΜΗΕ, Titan, Aegean, Λάμδα, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.  Από την άλλη, η ΕΛΧΑ κέρδισε 1,63% και η ΕΥΔΑΠ σημείωσε άνοδο 1,06%, ενώ μικρά κέρδη σημείωσαν οι Μυτιληναίος, Quest, Πειραιώς και Σαράντης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών