Να παραμείνει σε επαφή με τις 840 μονάδες προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο αν και παραμένει σταθερά σε αρνητικά εδάφη, δείχνει κάποια σημάδια ότι μπορεί να περιορίσει το εύρος της πτώσης. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,78% στις 834,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 23 εκατ. ευρώ.

Με το βλέμμα στη Wall

Αν και υπάρχουν κάποιες αγοραστικές δυνάμεις στην αγορά είναι εμφανές ότι αυτές κινούνται με το βλέμμα στη Wall Street και την επόμενη μέρα του sell off. Το momentum στη Wall Street θα κρίνει και την κατεύθυνση στις επόμενες συνεδριάσεις, οπότε με δεδομένη τη συσχέτιση με την ειδησεογραφία οι αγοραστές παραμένουν επιφυλακτικοί τουλάχιστον μέχρι το άνοιγμα της αμερικανικής αγοράς.

Η αγορά αναμένει πως θα προσαρμοστούν τα ξένα χαρτοφυλάκια στα νέα δεδομένα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι κεντρικές τράπεζες, με την Trader24 να επισημαίνει ότι χάθηκαν προσώρας οι ελπίδες για μια ανάρρωση βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, και με αντίσταση τις 855 μονάδες περιμένουμε να δούμε τα αντανακλαστικά στις 832, ώστε να δούμε τη συνέχιση της κίνησης έως και την περιοχή των 787.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Μυτιληναίος, Eurobank, Alpha Bank, Σαράντης, Quest, Aegean και ΔΕΗ βρίσκονται στο επίκεντρο των πωλητών, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι οι Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Τέρνα Ενεργειακή, Titan, Εθνική, Coca Cola και ΟΠΑΠ. Η ΕΛΧΑ με το +3,22% και η Βιοχάλκο με το +1,33% εξακολουθούν να στηρίζουν την αγορά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών