Στην κοινοπραξία που αποτελείται από το fund SMER του Νίκου Καραμούζη, την οικογενειακή εταιρεία επενδύσεων του εφοπλιστή Θανάση Λασκαρίδη και σχήμα που συνδέεται με τον ισραηλινό όμιλο ξενοδοχείων Brown, περνούν τα 72 ξενοδοχεία έθεσε προς πώληση η εταιρεία διαχείρισης επισφαλών απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις Intrum.

Διαβάστε επίσης: Ιntrum: Θα ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά «κόκκινων» δανείων

Ειδικότερα, η Intrum Hellas Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π., διαχειρίστρια των απαιτήσεων που προέρχονται από δάνεια και πιστώσεις που ανήκουν στις εταιρείες ειδικού σκοπού με τις επωνυμίες Sunrise I NPL Finance DAC, Sunrise II NPL Finance DAC και Vega II NPL Finance l DAC, υπό το ρόλο του συντονιστή πώλησης, ανακοίνωσε την ανάδειξη της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 72 ξενοδοχειακών μονάδων, νομικής απαίτησης €254 εκατ., που ανήκουν στις προαναφερόμενες εταιρείες ειδικού σκοπού (Project Tethys).

Διαβάστε επίσης: Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για τις εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων δανείων

Η πώληση

Πρόκειται για την πρώτη πώληση κλαδικού χαρτοφυλακίου στη δευτερογενή αγορά στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι βασικό κριτήριο για την επιλογή της κοινοπραξίας SMERemediumCap / Latonia Enterprises Company Limited – Athanasios Laskaridis family office / WHG Europe Limited – Brown Hotels ως προτιμητέου επενδυτή, πέραν της οικονομικής προσφοράς, αποτέλεσε και η εκπεφρασμένη βούληση της κοινοπραξίας να υλοποιήσει επενδύσεις σημαντικού ύψους με στόχο την ανταγωνιστική ανάπτυξη των ξενοδοχειακών αυτών επιχειρήσεων και την επανατοποθέτησή τους στην συνεχώς αναπτυσσόμενη ελληνική τουριστική αγορά.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης