Η αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Κάθριν Τάι συναντήθηκε χθες, με τον Ευρωπαίο ομόλογό της στη Γερμανία και οι δύο τους συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις σχετικά με τις φοροαπαλλαγές για τα ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ που έχουν προκαλέσει την οργή Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Η Τάι συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις στο περιθώριο της διάσκεψης των υπουργών Εμπορίου της Ομάδας G7 συζητώντας διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων και των διαπραγματεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των ΗΠΑ και της ΕΕ για τον χάλυβα και το αλουμίνιο, σύμφωνα με την USTR.

Διαβάστε ακόμα: Το «φρένο» στις παραδόσεις ηλεκτρικών οχημάτων, «έριξε» τις μετοχές των κινεζικών εταιρειών

«Οι δύο αξιωματούχοι συμφώνησαν να συνεχίσουν τις συζητήσεις για τις φοροαπαλλαγές των ηλεκτρικών οχημάτων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για τη μείωση του πληθωρισμού», δήλωσε η USTR αναφερόμενη στο νομοσχέδιο των 430 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα, την υγεία, και τη φορολογία που υπογράφτηκε σε νόμο από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τον προηγούμενο μήνα.

Η ΕΕ και η Νότια Κορέα εξέφρασαν τις ανησυχίες τους τον προηγούμενο μήνα σχετικά με τις φοροαπαλλαγές για τις αγορές ηλεκτρικών οχημάτων που έχουν συμπεριληφθεί πλέον στον αναφερόμενο αμερικανικό νόμο για τις οποίες, υποστηρίζουν ότι είναι ενδεχόμενο να αποτελούν διάκριση κατά των οχημάτων που παράγονται εκτός των ΗΠΑ, παραβιάζοντας τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).

Ο νόμος, αναδιαρθρώνει την υπάρχουσα φοροαπαλλαγή των 7.500 δολαρίων για την αγορά καινούργιων ηλεκτρικών οχημάτων και την έκπτωση 4.000 δολαρίων για την αγορά μεταχειρισμένων ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνει τη διάθεση δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων για νέα δάνεια, φορολογικές απαλλαγές και προγράμματα επιχορηγήσεων για τους κατασκευαστές οχημάτων, ώστε να κατασκευάσουν φιλικά προς το περιβάλλον οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον