Το ιδιαίτερο βάρος που έδωσε η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά στην πόλη της Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ο Δημήτρης Κούβελας, βουλευτής της ΝΔ στην Α΄ Θεσσαλονίκης, μιλώντας στο OT Forum που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Όπως είπε ο κ. Κούβελας, καθημερινές έιναι οι επισκέψεις μελών και κλιμακίων της κυβέρνησης στην πόλη, ενώ ο πρωθυπουργός δείχνει «βαθύ,διαρκές και έντονο ενδιαφέρον» καθώς πολλά έργα αναβάθμισης της Θεσσαλονίκης και ειδικά στο δυτικό της τμήμα, είναι σε εξέλιξη ή δρομολογούνται. Παράλληλα, στην πόλη «τρέχουν» τουλάχιστον δέκα ξένες επενδύσεις με πολλές και καλές θέσεις εργασίας.

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Δεν αποκλείω συνεργασία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Ο Τσίπρας είναι σαν τον… Χομεϊνί

Υψηλή ανεργία

Σε ερώτηση του ΟT για το υψηλό ποσοστό περίπου 30% της ανεργίας στην Θεσσαλονίκη, όταν ο μέσος όρος πανελλαδικά είναι 12%, ο κ. Κούβελας εστίασε στο γεγονός ότι από το 2019 που ανέλαβε η ΝΔ τη διακυβέρνηση της χώρας, η ανεργία ειδικά των νέων υποχώρησε κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες, παρά την πανδημία και την εκδήλωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Όσον αφορά στο καυτό θέμα της περιόδου, αυτό της παρακολούθησης από την ΕΥΠ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κ. Κούβελας σημείωσε πως «θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι θεσμοί δεν θα τραυματιστούν» και ότι ασφαλώς θα πρέπει να σεβόμαστε τις ελευθερίες των πολιτών και των πολιτικών προσώπων, αλλά να διασφαλιστεί και η προστασία της ΕΥΠ, που αποτελεί μια σημαντική υπηρεσία για την ασφάλεια της χώρας. «Όλοι μαζί μπορούμε να δούμε τι πήγε λάθος» επισήμανε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Εξεταστική Επιτροπή θα βγάλει τα αναγκαία συμπεράσματα και θα δώσει απαντήσεις για τα γεγονότα ώστε να κλείσει καλόπιστα η υπόθεση κάποια στιγμή.

Επίσης κάλεσε ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ να μην εκμεταλλεύονται την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη και να μην την κάνουν σημαία στην προεκλογική περίοδο

Διαβάστε επίσης: O OT στη ΔΕΘ – Μανώλης Χριστοδουλάκης: «Να μη συρθούμε σε τερατογενέσεις»

Το πρόβλημα με το φυσικό αέριο

Τέλος ειδικά αναφορά έκανε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ στο μεγάλο πρόβλημα της τιμής του φυσικού αερίου, καθώς πρόκειται για το μέσο με το οποίο κυρίως θερμαίνονται τα περισσότερα σπίτια στην πόλη και ευρύτερα στην περιοχή. Όπως επισήμανε, το όλο θέμα παραμένει ακόμα ανοιχτό από την κυβέρνηση, αναφέρθηκε στο σχέδιο της ΕΕ για το πώς θα επιδοτηθούν τα νοικοκυριά για το φυσικό αέριο, μέσω φορολόγησης των υπερκερδών των εταιρειών και της επιστροφής αυτών των χρημάτων στους πολίτες. «Αυτός ο μηχανισμός δεν έχει στηθεί ακόμα» σημείωσε ο κ. Κούβελας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News