Νέες λειτουργίες για τη γονική επίβλεψη των εφήβων κάτω των 18 ετών, διαθέτει και στην Ελλάδα η πλατφόρμα του Instagram.

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στην ευρύτερη πλατφόρμα Meta – Facebook, ανακοίνωσε επισήμως ότι τα νέα εργαλεία, έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη των γονέων – κηδεμόνων και των εφήβων στο Instagram.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμο – ρεκόρ στο Instagram 

Πρόκειται για εργαλεία γονικής επίβλεψης και ενίσχυσης της ασφάλειας των εφήβων που χρησιμοποιούν το Instagram παγκοσμίως και στην Ελλάδα.

Οι νέες λειτουργίες

Οι νέες λειτουργίες που ανακοινώθηκαν από το Instagram, μεταξύ άλλων, επιτρέπουν στους γονείς και κηδεμόνες:

*Να στείλουν στο έφηβο παιδί τους μια πρόσκληση για επίβλεψη του λογαριασμού του ή να αποδεχτούν μια πρόσκληση από το παιδί τους.

*Να βλέπουν πόσο χρόνο περνά το παιδί τους στο Instagram κάθε μέρα, αλλά και να βάζουν καθημερινά όρια χρόνου χρήσης του κοινωνικού δικτύου.

Διαβάστε επίσης: Social media: Facebook και Ιnstagram θα εξαφανιστούν από την Ευρώπη

*Να προγραμματίζουν διαλείμματα για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

*Να βλέπουν ποιον ακολουθεί το παιδί τους, καθώς και ποιος το ακολουθεί.

*Να ειδοποιούνται όταν το παιδί τους επιλέγει να μοιραστεί μια αναφορά ενός λογαριασμού ή μιας ανάρτησης, συμπεριλαμβανομένου του ποιος αναφέρθηκε και του τύπου του περιεχομένου που αφορούσε η αναφορά.

Λειτουργία Οικογενειακού Κέντρου

Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι γονείς στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο θα μπορούν ακόμα να επισκέπτονται το συσταθέν «Οικογενειακό Κέντρο» του Instagram, το οποίο περιέχει πόρους που υποστηρίζονται από ειδικούς για να βοηθούν τους εφήβους και τους γονείς τους να πλοηγούνται με ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η δημιουργία και νέων εργαλείων που θα βοηθούν τους εφήβους να διαχειρίζονται καλύτερα τον χρόνο τους στο Instagram. Ήδη, δοκιμάζεται παγκοσμίως μια νέα λειτουργία, η οποία θα ενθαρρύνει τους εφήβους να μεταβαίνουν σε διαφορετικό θέμα, εάν βλέπουν επανειλημμένα τον ίδιο τύπο περιεχομένου στην «Εξερεύνηση». Αν και επί του παρόντος πρόκειται για δοκιμή, οι εκπρόσωποι του κοινωνικού μέσου ευελπιστούν ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει κανονικά.

Πρόσφατα το Instagram δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με το πλαίσιο που χρησιμοποιεί η πλατφόρμα, καθώς αναπτύσσει λειτουργίες για νέους. Στόχος του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, όπως αναφέρεται στη χτεσινή ανακοίνωσή του, είναι η πλήρης εφαρμογή της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού (UNCRC) κατά την ανάπτυξη των προϊόντων του. Το πλαίσιο αυτό χρησιμοποιούν όλες οι ομάδες της Meta που εργάζονται για την ανάπτυξη ψηφιακών εμπειριών για ηλικίες κάτω των 18 ετών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνολογία: Ρομπότ – Panda, βοηθός στην καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων σε παιδιά με αυτισμό
Τεχνολογία |

Ρομπότ βοηθά παιδιά με αυτισμό - Αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Είναι το ρομπότ Panda, με το όνομα Bady, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεπίδρασης παιδιών με διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού

Ericsson Mobility Report: Η ανάπτυξη του 5G εν μέσω μακροοικονομικών προκλήσεων
Τεχνολογία |

Το 5G εξελίσσεται στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας

Το 5G συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτερα από οποιαδήποτε προηγούμενη γενιά κινητής τηλεφωνίας - Οι συνδρομές κινητής τηλεφωνίας 5G αναμένεται να φτάσουν τα 5 δισ. έως το τέλος του 2028