Βελτιωμένη, αλλά όχι θετική, είναι η εικόνα που εμφανίζει αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκει στηρίγματα από την ανοδική κίνηση αρκετών τίτλων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,35% στις 836,27 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18,5 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Αν και σήμερα αναμένετο μεγάλη αύξηση τζίρου, λόγω και της λήξης των παραγώγων και του rebalancing στο πλαίσιο των αλλαγών των δεικτών του FTSE Russell, εντούτοις μέχρι στιγμής οι συναλλακτικές επιδόσεις είναι χαμηλές. Και το μόνο θετικό είναι ότι υπάρχουν τίτλοι που έχουν καταφέρει να ανατρέψουν το πρωινό αρνητικό πρόσημο και να προσφέρουν τις στηρίξεις τους στην αγορά.

Διαβάστε επίσης: Προϋπολογισμός: Έκρηξη 32,6% στα φορολογικά έσοδα τον Αύγουστο

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την Trader24, δεν αλλάζει κάτι στη μακρινή εικόνα, θέλοντας σύσσωμη την επενδυτική κοινότητα να ανησυχεί για την επόμενη ημέρα, στη σκιά ενός πολύ προβληματικού πληθωριστικού περιβάλλοντος που μυρίζει αυξημένα επιτόκια και ύφεση, το λιγότερο. Η τάση στην αμυντικότερη έκδοση είναι η αναδιάρθρωση σε μίγμα χαρτοφυλακίου προς όφελος των ομολόγων, ειδικά 2-8 έτη λήξης, που φέρουν και την καλύτερη ισορροπία στην ευαισθησία επιτοκίων, είτε αυτή αφορά σε εταιρικά είτε σε κρατικά, με αξιοπρεπέστατη απόδοση για “ασφαλή” τοποθέτηση.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι πιέσεις είναι αυξημένες σε ΔΕΗ, Μυτιληναίο, Motor Oil, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Alpha Bank και Βιοχάλκο, ενώ αρνητική είναι η εικόνα σε Quest, ΟΠΑΠ, Σαράντη, Aegean, Πειραιώς, ΟΛΠ, ΟΤΕ, ΕΛΧΑ και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, οι στηρίξεις έρχονται από την Εθνική, τον ΑΔΜΗΕ, τη Jumbo, την ΓΕΚ Τέρνα και την Coca Cola, ενώ θετικά κινούνται και οι Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή και Eurobank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες