Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners (ως Lead Design Architect) το καταπράσινο συγκρότημα γραφείων της Noval Property AEEAΠ και της επενδυτικής εταιρείας Brook Lane Capital στο πρώην ακίνητο της Kodak στο Μαρούσι έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης.

Χθες Noval και Brook Lane, ισότιμοι εταίροι της εταιρείας The Grid μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το εμβληματικό project επί των οδών Χειμάρρας 10-12 και Λεωφόρου Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, επέλεξαν την Hill International, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στο Project Management Consulting (PMC) παγκοσμίως, να αναλάβει την παροχή υπηρεσιών διαχείρισης έργου στο έργο.

Να σημειωθεί ότι το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners και η Hill International περιλαμβάνονται και στους συντελεστές και στο mega project του Ελληνικού.

Ανάπτυξη 56.000 τ.μ.

Το έργο που αναπτύσσεται σε οικόπεδο 16 στρεμμάτων σε μια περιοχή που αποτελεί την κορυφαία επιλογή σημαντικών χρηστών, περιλαμβάνει την κατασκευή ενός συγκροτήματος γραφείων που θα αποτελείται από τέσσερα πενταόροφα κτίρια (συμπεριλαμβανομένων των ημιώροφων) συνολικής επιφάνειας 56.000 τετραγωνικών μέτρων.

Το συγκρότημα, για το οποίο οι ιδιοκτήτες του φιλοδοξούν να αποτελέσει τοπόσημο στην περιοχή, θα συνδυάζει τη χρήση γραφείων και εμπορίου, ενώ θα διαθέτει τρεις υπόγειους στάθμευσης με 600 θέσεις, καθώς βοηθητικές χρήσεις.

Η ανάπτυξη αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει και σχεδόν 10.000 τ.μ. ανοικτών χώρων.

Με βάση το σχετικό χρονοδιάγραμμα το γραφειακό συγκρότημα αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στις αρχές του 2025, ενώ στους συντελεστές του έργου περιλαμβάνονται επίσης και αρκετές ελληνικές εταιρείες όπως οι YAP Architects , OMETE Α.Ε., INSTA Σύμβουλοι Μηχανικού, DENCO, GREENWAYS, Αθανάσιος Ντανίλωφ, ACOU, ENVECO S.A., DCarbon, Sustainability Consulting κ.ά.

Πιστοποίηση κατά LEED Gold

Το νέο project στοχεύει να λάβει πιστοποίηση κατά LEED Gold. Θα υιοθετεί τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού και θα ενσωματώνει όλα τα νέα πρότυπα και τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί στον τομέα της κατασκευής επαγγελματικών χώρων για τη μετά- πανδημική περίοδο.

Αυξάνεται ο προϋπολογισμός

Για τη συγκεκριμένη ανάπτυξη είχαν προϋπολογιστεί κεφαλαιουχικές δαπάνες της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ (77 εκατ. ευρώ περιλαμβανομένου και του τιμήματος αγοράς της γης).

Υπενθυμίζεται ότι το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε σε 28,6 εκατ. ευρώ, με το κοινό σχήμα Noval και Brook Lane  να αναδεικνύονται πλειοδότες μετά από σχετική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Το εν λόγω ακίνητο ανήκε κάποτε στο χαρτοφυλάκιο Ektasis Development.

Ωστόσο λόγω της αύξησης στο κόστος κατασκευής και τις νέες κτιριακές προδιαγραφές που έχουν τεθεί, το budget εκτιμάται ότι θα αυξηθεί έως και 35%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις