Την ακύρωση της διενέργειας του Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού (e-auction) για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του Καφέ – Εστιατορίου της «Ωκεανίδας» στην Ακτή Βουλιαγμένης, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.).

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός του διαγωνισμού ήταν η ανάπτυξη τουριστικής ή/και επισιτιστικής επιχείρησης σύμφωνα με τις ισχύουσες στην περιοχή διατάξεις και η συνολική αναβάθμιση και ανακαίνιση του ακινήτου. Η διάρκεια της εκμίσθωσης προβλεπόταν για 10 έτη, με δυνατότητα παράτασης για 10 επιπλέον έτη.

Διαβάστε επίσης: Διαγωνισμός της ΕΤΑΔ για την πώληση ακινήτου στου Φιλοπάππου – Πόσο κοστίζει το τ.μ.

Εμβληματικό κτίριο

Η Ωκεανίδα είναι ένα εμβληματικό κτίριο, εντός της Ακτής Βουλιαγμένης, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση με εκπληκτική θέα, σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, το οποίο έχει συνδέσει το όνομά του με την σύγχρονη ιστορία της ακτογραμμής της Αττικής. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο και μεγάλης επιρροής έργο των διακεκριμένων αρχιτεκτόνων Πρ. Βασιλειάδη, Π. Σακελλάριου, Εμ. Βουρέκα και του συνεργάτη τους Ν.Π. Χατζημιχάλη που σχεδιάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60.

Το ακίνητο αποτελείται από έκταση επιφανείας 2.725 τ.μ., εντός της οποίας βρίσκεται το καφέ-εστιατόριο «Ωκεανίδα» που αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα, συνολικής επιφάνειας 1.127,20 τ.μ., καθώς και οικίσκος επιφάνειας 27,20 τ.μ.. Σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης το ακίνητο εντάσσεται στην ενεργειακή κατηγορία Γ’.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα