Οι miners του Ethereum δυσκολεύονται όλο και περισσότερο να βγάλουν χρήματα μετά τη συγχώνευση, καθώς πάρα πολλοί από αυτούς μεταπηδούν σε εναλλακτικά νομίσματα, συνθλίβοντας έτσι την κερδοφορία του mining.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ethereum, το οποίο είναι το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο blockchain στον κόσμο, άλλαξε τον αλγόριθμο συναίνεσής του σε proof-of-stake από proof-of-work, προκειμένου να ενισχύσει την αποδοτικότητα και να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, η αναβάθμιση του λογισμικού, που ονομάστηκε merge, σήμαινε επίσης ότι οι miners δεν ήταν πλέον απαραίτητοι για την ασφάλεια του δικτύου, και έτσι μετέφεραν τα mining rig τους σε άλλα blockchain με αλγόριθμο proof-of-work.

Ο επικεφαλής στην εταιρεία Βitcoin mining, Bitfarms (BITF), δήλωσε ότι το mining  με κάρτες γραφικών (GPU) είναι «νεκρό» λιγότερο από 24 ώρες μετά τη συγχώνευση και τα μόνα νομίσματα που παρουσιάζουν κέρδη δεν έχουν καμία κεφαλαιοποίηση ή ρευστότητα.

Το hashrate, ή η επεξεργαστική ισχύς, που χρησιμοποιείται για την εξόρυξη PoW altcoins όπως το ethereum classic (ETC) και το ravencoin (RVN) διπλασιάστηκε λίγες ώρες μετά τη συγχώνευση. Παράλληλα με την αύξηση του hashrate, ωστόσο, αυξάνεται και η δυσκολία, πράγμα που σημαίνει ότι οι miners είναι λιγότερο πιθανό να εξορύξουν επιτυχώς ένα μπλοκ και να αποκομίσουν την ανταμοιβή του.

Η αμοιβή για την εξόρυξη ενός μπλοκ Ethereum Classic πριν από περίπου 24 ώρες ήταν 0,0186484, ή περίπου 70 σεντς, αλλά ένας έλεγχος την τελευταία ώρα έδειξε ότι η αμοιβή αυτή έχει πέσει σε μόλις ETC 0,00030658, ή περίπου 11 σεντς. Ομοίως, οι miners του RVN μπορούσαν να κερδίσουν 30,28478584 ή 1,77 δολάρια ανά μπλοκ πριν από 24 ώρες, και την τελευταία ώρα, αυτό έχει πέσει σε μόλις 0,82968431 ή περίπου 5 σεντς.

Όπως είναι φανερό, πάρα πολλοί miners ETH μεταπήδησαν στο ETC και υπολογίζεται ότι το 20%-30% των miners του ethereum έχουν μεταναστεύσει σε άλλα δίκτυα, ενώ οι υπόλοιποι απλά έκλεισαν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News