Στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο ΟΤ, και ο δημοσιογράφος Χρήστος Κολώνας. Όπως τονίστηκε, η Περιφέρεια έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την ψηφιακή τεχνολογία για την προβολή δράσεων του έργου που αναλαμβάνει.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας αναφέρθηκε στα ψηφιακά έργα και δράσεις που αναπτύσσονται, παρουσιάζοντας την προσπάθεια της Δυτικής Ελλάδας για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. «Ως περιφέρεια θεωρούμε ότι η Δυτική Ελλάδα ήταν πρωταγωνίστρια, αρκεί να σας πω τη λέξη Καλάβρυτα, τη λέξη Μεσολόγγι και όχι μόνο. Άρα είχαμε υποχρέωση και εμείς αντίστοιχες δράσεις για να “γιορτάσουμε” στην ουσία την εποχή εκείνη».

Διαβάστε επίσης: Ο ΟΤ στη ΔΕΘ – Φάνης Σπανός: Η περιφέρεια της Στερεάς είναι μια μικρογραφία της Ελλάδας

«Εμείς καταγράψαμε την ιστορία μας, τα γεγονότα που συνέβησαν στην Περιφέρειά μας αναλυτικά και εκδώσαμε το Λεύκωμα “Μνήμες 1821 Δυτική Ελλάδα: Η γη της φλόγας”. Στη συνέχεια για να είναι πιο ελκυστική η δράση την μετατρέψαμε σε ψηφιακή. Εντάξαμε στο ΕΣΠΑ ένα έργο ύψους 2 εκατ. ευρώ, ένα κινητό ψηφιακό πάρκο-μουσείο. Ήδη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 8η πόλη, τον Πύργο. Μέσα έχει την ιστορία της Περιφέρειας σε ψηφιακή μορφή για να είναι ελκυστική στους νέους», ανέφερε ο κ. Φίλιας.

Σε μια άλλη ψηφιακή εφαρμογή, στην οποία συμμετείχε και ο δημοσιογράφος του ΟΤ και των «Νέων», παρουσιάζονται οι τοπικές φορεσιές της περιοχής, όπου μπορεί κάποιος να «ντυθεί» και να φωτογραφηθεί με τις ενδυμασίες της εποχής.

Επιπλέον, στο περίπτερο μπορεί να δει κάποιος ένα εικονικό βιβλίο με τις βιογραφίες των ηρώων της εποχής,

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News