Πλαφόν στις τιμές ρεύματος των οικιακών συμβολαίων για την προστασία των καταναλωτών από την ενεργειακή κρίση θα επιβάλει η ολλανδική κυβέρνηση. Αυτό μετέδωσε το ολλανδικό πρακτορείο NOS.

Τα επίπεδα των τιμών θα «κλειδώσουν» στα επίπεδα του Ιανουαρίου του 2022 για μέσο όρο χρήσης φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά.

Διαβάστε επίσης: Η ενεργειακή ακρίβεια απειλεί με αφανισμό τα ολλανδικά αρτοποιεία 

Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις την Τρίτη, αν και πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι και αργά απόψε οι διαπραγματεύσεις με τις ενεργειακές εταιρείες συνεχίζονταν.

Πέρα από το πλαφόν στις τιμές, οι ενεργειακές εταιρείες θα υποχρεωθούν να δεσμευτούν πως δεν θα προχωρήσουν σε διακοπές σύνδεσης μέσα στο επόμενο εξάμηνο, ενώ πιέζονται να δεχτούν να αρχίσουν και πάλι να προσφέρουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμων συμβολαίων προς τους καταναλωτές. Λόγω της συνεχής αύξησης των τιμών οι εταιρείες είχαν σταματήσει να προσφέρουν τη δυνατότητα μακροπρόθεσμων «κλειστών» συμβολαίων.

Τα εν λόγω μέτρα θα έρθουν να προστεθούν στο πακέτο στήριξης ύψους περίπου 16 δισ. ευρώ που σκοπεύει να δρομολογήσει η ολλανδική κυβέρνηση για την ερχόμενη χρονιά σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους πολίτες να ανταπεξέλθουν με την εκτίναξη του κόστους ζωής. Το πακέτο θα ανακοινωθεί επίσης αύριο, στο πλαίσιο του προϋπολογισμού του 2023.

Στα μέτρα που περιλαμβάνει είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 10% και η αύξηση των επιδομάτων για δαπάνες υγείας και ενοίκια πρώτης κατοικίας. Οι δαπάνες αυτές θα εξισορροπηθούν με αύξηση των φόρων προς τους πλούσιους και τις μεγάλες επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή