Η «συγχώνευση» του Ethereum έγινε, και ενώ το bitcoin παραμένει το προτιμώμενο κρυπτονόμισμα των ιδρυμάτων, ο νέος μηχανισμός συναίνεσης του Ethereum – και η επεκτασιμότητα που υποτίθεται ότι τον συνοδεύει – μπορεί να προσελκύσει κάποιο ενδιαφέρον μακριά από τον μεγαλύτερο, παλαιότερο αδελφό του, καθώς το τσουχτερό κρύο του «χειμώνα» των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται.

Παρόλα αυτά, τα ιδρύματα μπορεί να διστάζουν να μπουν στο ether ακόμα. Ένας λόγος είναι η ρυθμιστική αβεβαιότητα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Gary Gensler, δήλωσε ότι τα κρυπτονομίσματα proof-of-stake μπορεί να θεωρηθούν ως κινητές αξίες, αν και ο ρυθμιστής δήλωσε ότι δεν μιλούσε για συγκεκριμένα νομίσματα. Εντούτοις, τα σχόλιά του συνέβαλαν στην πτώση της τιμής του ether την Πέμπτη.

Εν τω μεταξύ, φαίνεται ότι αν υπήρχαν ροές από το bitcoin προς το ether, ένα μεγάλο μέρος αυτών ανακόπηκε με την έναρξη της συγχώνευσης. Κατά την έναρξη της ημέρας που έγινε η συγχώνευση (15 Σεπτεμβρίου), το ether διαπραγματευόταν περίπου στα 0,0817 BTC – δεκαπέντε ώρες αργότερα, άλλαζε χέρια στα 0,0746 BTC και συνέχισε να πέφτει.

Ωστόσο, αυτό δεν λέει τίποτα για το θεσμικό ενδιαφέρον. Εξάλλου, οι τιμές μπορούν να κινηθούν αποκλειστικά βάσει του ενδιαφέροντος των λιανικών καταναλωτών.
Το να προσπαθήσουμε να μετρήσουμε το θεσμικό ενδιαφέρον μπορεί να είναι λίγο δύσκολο.

Για παράδειγμα, η χρήση του όγκου των προθεσμιακών συμβολαίων δεν είναι τόσο σαφής όσο θα περίμενε κανείς. Βλέπουμε ότι, με βάση την αναλογία του όγκου σε δολάρια, τα futures του ether ξεπερνούν τακτικά τα futures του bitcoin από τον Ιούλιο, αν και πρόσφατα δέχτηκαν ένα δυνατό χτύπημα.

Υπάρχει τουλάχιστον ένα χρηματιστήριο συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης, βέβαια, το οποίο μπορεί να είναι ένα καλό υποκατάστατο για το ενδιαφέρον της Wall Street και αυτό είναι το CME. Η αναλογία των όγκων μεταξύ των δύο κρυπτονομισμάτων είναι πολύ διαφορετική. Η αναλογία των συμβολαίων ether προς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin του CME είναι παντού, αλλά είναι προφανές ότι ο όγκος σε δολάρια για τα συμβόλαια ether του CME δεν έχει ακόμη ξεπεράσει αυτόν των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.

Εν τω μεταξύ, η πτώση της τιμής του ether δεν συνέβη μόνο έναντι του bitcoin, αλλά και έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, και, παρόλο που απογοήτευσε τους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα, υπάρχουν κάποιοι που δεν αποκλείουν τεράστια άνοδο στην πορεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Για άλλα νέα για κρυπτονομίσματα, μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News