Την επιστροφή του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» προβλέπει η γαλλόφωνη εφημερίδα του Βελγίου «Le Soir», που προαναγγέλλει ένα «θερμό φθινόπωρο» και κοινωνικές αντιδράσεις. Διόλου τυχαίος δεν είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της «Αγοραστική δύναμη: ο θυμός αυξάνεται»

Σύμφωνα με τη Soir ,«πολλές κοινωνικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται τις επόμενες ημέρες, καθώς η δυσαρέσκεια εντείνεται γύρω από τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης, τα οποία κρίνονται ανεπαρκή».

Διαβάστε επίσης: Ακρίβεια, πανδημία και βαρυχειμωνιά συνθλίβουν τα φτωχά νοικοκυριά της Ευρώπης

Συγκέντρωση στις Βρυξέλλες

Η εφημερίδα αναφέρεται στη σημερινή συγκέντρωση συνδικαλιστικών οργανώσεων στο κέντρο των Βρυξελλών, με θέμα την αγοραστική δύναμη, αλλά και σε επερχόμενες κινητοποιήσεις μέχρι την ημέρα γενικής απεργίας στις 9 Νοεμβρίου.

Ειδική μνεία γίνεται στις λεγόμενες «Οργισμένες Παρασκευές» που ξεκινά να διοργανώνει από τις 30 Σεπτεμβρίου το γαλλόφωνο αριστερό κόμμα ΡΤΒ, με το σχόλιο “το ΡΤΒ επινοεί την εβδομαδιαία επανάσταση”.

Σύμφωνα με χθεσινή δημοσκόπηση το 64% των Βέλγων πολιτών δηλώνει ότι φοβάται πως δεν θα μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης και αυτό παρά το γεγονός ότι η βελγική κυβέρνηση ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες νέα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, ύψους 1 δισ. ευρώ. Συνολικά, η βελγική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μέτρα στήριξης ύψους 5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη «Soir».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής