Μνημόνιο συνεργασίας για ερευνητικές πρωτοβουλίες και επιστημονικές δραστηριότητες στον τομέα της ενέργειας, υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Audencia Business School.

Αυτό γνωστοποίησε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΑ: «Ημέρες Καριέας» στις 3 Οκτωβρίου

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός αναφέρει:

«Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών διευρύνει την εξωστρέφεια του και την Ακαδημαϊκή του δυναμική και συμπράττει με το Γαλλικό Πανεπιστήμιο – Audencia Business School αναλαμβάνοντας από κοινού ερευνητικές πρωτοβουλίες και επιστημονικές δραστηριότητες στον τομέα της Ενέργειας.

Τι προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεργασίας

Το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν σήμερα τα δύο πανεπιστήμια, προβλέπει τη σύσταση Κοινής Ακαδημαϊκής Πρωτοβουλίας μεταξύ των εργαστηρίων των Ιδρυμάτων για την ανάπτυξη επιστημονικών λύσεων και δημοσιεύσεων σε έναν τομέα αιχμής και κρίσιμο για το μέλλον της Ευρώπης γενικότερα.

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία που αποτελεί κομμάτι της μακρόχρονης συνεργασίας που έχουν αναπτύξει οι Ακαδημαϊκές και ερευνητικές κοινότητες μεταξύ τους, αλλά και μια ακόμα επιβεβαίωση των ισχυρών στρατηγικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας – Γαλλίας.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΟΠΑ Δ. Μπουραντώνης, και ο Πρύτανης του Audencia Christophe Germain. Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλ. Σδούκου, ο Αντιπρύτανης του ΟΠΑ Β. Παπαδάκης, ο Κοσμήτορας Ερευνών του Audencia Αιμ. Γαλαριώτης και οι καθηγητές Γ. Ιωάννου και Κ. Ανδριοσόπουλος».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής