Την αύξηση του ποσού των 89 εκατ. ευρώ για την στήριξη της κτηνοτροφίας που εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ), προτείνοντας το ποσό αυτό να φτάσει τα 150 εκατ. ευρώ, καθώς και η τιμή πώλησης στα 1,80 ευρώ του πρόβειου γάλακτος.

«Κατ’ αρχήν το ποσό αυτό είναι πολύ λίγο για να αντιμετωπιστεί, έστω μέρος της τεράστιας αύξησης των τιμών των ζωοτροφών που ξεπερνάει το 100% και σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής της ενέργειας (πετρέλαιο-φυσικό αέριο, ηλεκτρική ενέργεια) δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα αύξησης του κόστους  παραγωγής που παρά την αύξηση των τιμών γάλακτος και κρέατος (25-30%) δεν αντιμετωπίζεται χωρίς την ουσιαστική και γενναία στήριξη των κτηνοτρόφων – πτηνοτρόφων και μελισσοκόμων από την πολιτεία», επισημαίνει ο ΣΕΚ σε επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά.

Διαβάστε επίσης: Σταϊκούρας: Μέτρα 149 εκατ. ευρώ για αγρότες και κτηνοτρόφους

Όσον αφορά τις τιμές πώλησης του αιγοπρόβειου γάλακτος για τη νέα σεζόν, όπως σημειώνει ο ΣΕΚ, «μετά από συναντήσεις, διαβουλεύσεις – ημερίδες που έχουμε κάνει τους τελευταίους δύο μήνες και με την συμμετοχή πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών –Συλλόγων και κτηνοτρόφων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ζητάμε τιμές 1,80 ευρώ για το πρόβειο και το 80% αυτής της τιμής για το γίδινο, ως κατώτερη τιμή εκκίνησης, με δεδομένο ότι το μέσο κόστος ενός κιλού π̟ρόβειου γάλακτος είναι 1,64 ευρώ χωρίς να υπολογίζεται η εργασία μας. Ζητάμε τη στήριξή σας γιατί αν δεν γίνουν αυτά τα ελάχιστα που αναφέρονται πιο πάνω, η καταστροφή της κτηνοτροφίας και πτηνοτροφίας δεν θα είναι απειλή αλλά πραγματικότητα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO