Ήπια ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, προσπαθώντας να ανακτήσει τη ζώνη των 820 μονάδων σε κλείσιμο εβδομάδας, έχοντας όμως απέναντί του τις τραπεζικές πιέσεις. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,19% στις 819,18 μονάδες, με τον τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 1,9 εκατ. να έχουν διακινηθεί μέσω πακέτων.

Το κλίμα

Το ΧΑ προσπαθεί να βρει διέξοδο για να σταματήσει το πτωτικό σερί αυτής της εβδομάδας, χωρίς όμως να μπορεί να εξαλείψει τη νευρικότητα που κατέχει τους αγοραστές, οι οποίοι εμμένουν στην επιλεκτική γραμμή. Η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα άλλωστε είναι αυτή που αποτύπωσε και αυτήν την επιλεκτικότητα, με πολλές πράξεις πώλησης να μένουν εκκρεμείς λόγω της απουσίας συναλλαγής.

Η αγορά οδεύει στην τελευταία εβδομάδα του τρίτου τριμήνου του έτους και τίποτα δεν θυμίζει το πώς άρχισε το 2022. Και μπορεί ο απολογισμός να είναι μέχρι τώρα καλύτερος από εκείνον που εμφανίζουν οι περισσότερες αγορές διεθνώς, αλλά το τελευταίο τρίμηνο του έτους δεν αναμένεται καθόλου να είναι ήρεμο.

Άλλωστε στο υφεσιακό φάσμα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες οικονομίες, οι αγορές θα πρέπει να διαχειριστούν και τη σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών, όχι μόνο επί ευρωπαϊκού εδάφους, αλλά και στον τόπο «καταγωγής» πολλών κεφαλαίων που θα μπορούσαν σε διαφορετική περίπτωση να κάνουν τη διαφορά σε αγορές όπως η ελληνική.

Οι τίτλοι

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, Ελλάκτωρ και Βιοχάλκο προσπαθούν να υψώσουν άμυνες στους πωλητές με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται οι Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Quest, ΑΔΜΗΕ, Τιτάν, Σαράντης, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, Jumbo, Aegean, ΟΛΠ και ΔΕΗ. Από την άλλη, Τέρνα Ενεργειακή, Motor Oil, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Εθνική βρίσκονται σε αρνητικά εδάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες