Περισσότεροι από 730 άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα, Σάββατο, σε όλη τη Ρωσία σε διαδηλώσεις κατά του προεδρικού διατάγματος για μερική επιστράτευση, σύμφωνα με την κυβερνητική οργάνωση OVD-Info που παρακολουθεί τις κινητοποιήσεις σε όλη τη Ρωσία.

Η OVD-Info ανέφερε ότι έλαβε γνώση για συλλήψεις σε 32 διαφορετικές πόλεις, από την Αγία Πετρούπολη έως τη Σιβηρία.

Όπως αναφέρει το themoscowtimes.com, επικαλούμενο μαρτυρία δημοσιογράφου του AFP, υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία σε κεντρικές περιοχές. Οι περισσότεροι διαδηλωτές περπατούσαν γρήγορα ή παρέμεναν ακίνητοι — μεμονωμένα ή σε μικρές ομάδες — για να αποφύγουν να εντοπιστούν και να συλληφθούν από την αστυνομία.

«Δεν είμαστε τροφή για τα κανόνια!» φώναζε μια γυναίκα, ενώ αστυνομικοί την παρέλαβαν.

Παράνομες οι διαδηλώσεις

Οι διαδηλώσεις είναι παράνομες σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, η οποία επίσης απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα θεωρείται ότι δυσφημεί τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θέλεις να γίνεις σαν εμένα; έγραφε ένα πλακάτ που κρατούσε μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο σε μια συγκέντρωση στη Μόσχα.

Πλάνα από την ίδια διαδήλωση εμφάνιζαν Ρώσους αστυνομικούς να μεταφέρουν άνδρες και να οδηγούν γυναίκες σε βαν της αστυνομίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης

Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».