Η συμμετοχή των ψηφοφόρων στις ιταλικές εκλογές έως τις 19:00 τοπική ώρα διαμορφώθηκε στο 51%.

Πρόκειται για μια αισθητή μείωση σε σχέση με τις εκλογές του 2018.

Διαβάστε επίσης: Τι θα σημάνει η νίκη Μελόνι – Έχουν λόγο να ανησυχούν οι Ευρωπαίοι; 

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών, έως τις 19:00 το βράδυ τοπική ώρα ψήφισε το 51% των εχόντων δικαίωμα. Σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές του 2018, καταγράφεται μείωση της συμμετοχής κατά επτά ποσοστιαίες μονάδες.

H αποχή μπορεί να αναδειχθεί, πάντως, το πρώτο κόμμα στην ιταλική εκλογική αναμέτρηση. Σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις των δημοσκόπων, θα μπορούσε να αγγίξει ακόμη και το 38%.

Νικήτρια η αποχή;

Αιτία, το γεγονός ότι πολλοί Ιταλοί δεν κατάλαβαν για ποιο λόγο προκλήθηκε η πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι, αλλά και το ότι η προεκλογική περίοδος, μέσα στο καλοκαίρι, δεν προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον. Δεν βοηθούν και οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν την Κυριακή σε πολλές περιφέρειες της χώρας. Παράλληλα, υπολογίζεται ότι περίπου ένας στους πέντε ψηφοφόρους, αποφασίζει ποια πολιτική δύναμη θέλει να στηρίξει την τελευταία στιγμή, κυριολεκτικά βγαίνοντας από το σπίτι για να πάει στο εκλογικό τμήμα.

Θυμίζουμε πως οι δημοσκοπήσεις εμφανίζουν ως φαβορί τη συντηρητική συμμαχία της Λέγκας του Βορρά, της Φόρτσα Ιτάλια και των Αδελφών της Ιταλίας, με την επικεφαλής των τελευταίων, Τζόρτζια Μελόνι, να φλερτάρει με την πρωθυπουργική καρέκλα.

Με στοιχεία από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Deutsche Welle 

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».