Με τροπολογία θα καθοριστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή προκαταβολών από τον ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουνίου 2022 σε έξι περιφέρειες της χώρας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί από το ΥπΑΑΤ τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ξάνθης , Σερρών, Κιλκίς, Πέλλας και Θεσσαλονίκης, όπου η θεομηνία του Ιουνίου προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις αγροτικές καλλιέργειες.

Διαβάστε επίσης: Ενισχύσεις: Προκαταβολή για ζημιές και στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεωργαντάς από την SerExpo, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί τροπολογία για την καταβολή της προκαταβολής στους ζημιωθέντες παραγωγούς λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων του Ιουνίου.

Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα είπε ότι την ημέρα της ψήφισης της τροπολογίας θα έχουμε την ανακοίνωση για την άμεση προκαταβολή, του ποσού της προκαταβολής, αλλά πρέπει να ολοκληρωθούν όλα τα πορίσματα. «Έχουμε ήδη δώσει περισσότερους γεωτεχνικούς που ολοκληρώνουν τα πορίσματα και τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε την εξόφληση. Δεν θα αργήσει πολύ αλλά δεν μπορώ αυτήν τη στιγμή να την προσδιορίσω. Πρέπει να ολοκληρωθούν τα πορίσματα. Θα είναι μια σημαντική προκαταβολή με βάση της ζημίες οι οποίες δεν ήταν ίδιες παντού».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO