«Χρειάζεται να γίνει έλεγχος στους παρόχους ενέργειας. Δεν έχουν που να κρύψουν τα κέρδη τους. Από την άλλη εξαφανίζουν τα κέρδη των επιχειρήσεων. Το θέμα της ενέργειας καίει όλη την  επιχειρηματική κοινότητα η οποία κινδυνεύει σχεδόν σε όλους τους κλάδους να απωλέσει την κερδοφορία της» επεσήμανε προς τους  Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Μασούτης, από τη διευρυμένη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητήριων Ελλάδας, από το Επιμελητήριο της Πιερίας, την Παρασκευή.

«Αναλαμβάνω το ρόλο να σας επισημάνω ότι δεν υπάρχει άλλος δημοσιονομικός χώρος ώστε να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το ενεργειακό κόστος» ανέφερε στην ομιλία του ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι η κατάσταση της οικονομίας λόγω της διεθνούς ύφεσης είναι δύσκολη αλλά η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα για να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Δίνονται κίνητρα για τη συνεργασία και την συγχώνευση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, ώστε να σταθούν στον ανταγωνισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων  ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις λαμβάνονται σχεδόν στο σύνολό τους έπειτα από υποδείξεις των Επιμελητήριων.

«Αρχές του χρόνου αλλάζει το καθεστώς τιμολόγησης ηλεκτρικής ενέργειας με αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από την τελική τιμή ηλεκτρισμού» δήλωσε η ευρωβουλευτής, κ. Μαρία Σπυράκη, η οποία παραδέχθηκε ότι η Ευρώπη έλαβε την απόφαση με καθυστέρηση.

Αμέσως μετά το συμβούλιο  ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ , κ. Γιάννης Μασούτης, ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, τοπικοί βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Πιερίας και οι πρόεδροι των Επιμελητήριων της Διευρυμένης Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ εγκαινίασαν της 11η ΕΜΠΟΡΙΚΗ και Βιοτεχνική Έκθεση Πιερίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις