Ανοίγει σήμερα 26 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι η τέταρτη και τελευταία φάση της δράσης North Evia-Samos Pass για τη στήριξη της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου με τη χορήγηση άυλων ψηφιακών χρεωστικών καρτών που θα χρυησιμοποιηθούν τον μήνα Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η κάθε κάρτα χρηματοδοτεί τον δικαιούχο με 150 ευρώ για διακοπές στη Βόρεια Εύβοια ή με 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο, καλύπτοντας δαπάνες διαμονής, εστίασης και τοπικών μεταφορών. Συνολικά, μέσω της πλατφόρμας θα διατεθούν περισσότερες κάρτες από ό,τι προβλεπόταν αρχικά, καθώς θα προστεθούν σε αυτές και όσες δεν χρησιμοποιήθηκαν από τους δικαιούχους κατά τον μήνα Αύγουστο.

4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Συνεχίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία, σε ένα πλαίσιο στενής συνεργασίας με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το ΕΔΥΤΕ, η δράση North Evia-Samos Pass. Η τέταρτη και τελευταία φάση, που αφορά τον μήνα Οκτώβριο, ξεκινά με την υποβολή αιτήσεων από τις 26 Σεπτεμβρίου. Ήδη περισσότεροι από 26.400 δικαιούχοι (17.436 για τη Βόρεια Εύβοια και 9.002 για τη Σάμο) έχουν προσθέσει το Pass στο ψηφιακό πορτοφόλι τους, ενώ μέσω των καρτών που έχουν διατεθεί έχουν διοχετευθεί περισσότερα από 4,3 εκατ. ευρώ στις τοπικές οικονομίες».

Ο κ. Τριαντόπουλος διευκρινίζει ότι το προϋπολογισθέν ποσό που δεν χρησιμοποιήθηκε από τους δικαιούχους κατά τη δεύτερη φάση, τον μήνα Αύγουστο, θα αξιοποιηθεί στην τέταρτη φάση, μέσω της έκδοσης επιπλέον καρτών έναντι όσων προβλέπονταν αρχικά. Ως εκ τούτου, οι διαθέσιμες κάρτες για τη Βόρεια Εύβοια ανέρχονται σε 2.679, ενώ οι διαθέσιμες κάρτες για τη Σάμο ανέρχονται σε 1.170, για τον μήνα Οκτώβριο.

Σχεδιασμός για Οκτώβριο

«Στόχος είναι, φυσικά, να εξαντληθεί ο προϋπολογισμός των έξι εκατ. ευρώ που προβλέπεται για τη δράση. Μάλιστα, για να αξιοποιηθούν και τα ποσά που δεν δαπανήθηκαν κατά την τρίτη φάση, την οποία διανύουμε αυτόν τον μήνα, υπάρχει σχεδιασμός να ξανανοίξει η πλατφόρμα στις αρχές Οκτωβρίου, προκειμένου να διατεθούν και οι υπόλοιπες κάρτες που θα καλύψουν το εναπομείναν ποσό», σημείωσε.

Πρόσθεσε ακόμη πως «η αξία του μέτρου στη στήριξη της τουριστικής και οικονομικής δραστηριότητας στη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο έχει αναγνωριστεί και από τους τοπικούς φορείς και έρχεται να προστεθεί στη στήριξη που παρέχεται στις δύο περιοχές μέσω και των σχετικών προγραμμάτων του υπουργείου Τουρισμού και της ΔΥΠΑ.

»Με την ενεργοποίηση της τέταρτης φάσης του North Evia-Samos Pass συμβάλλουμε, επίσης, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου σε αυτές τις δύο περιοχές και παρέχουμε ουσιαστικό κίνητρο στους πολίτες να τις επισκεφτούν, προσδοκώντας να δαπανήσουν υψηλότερα ποσά από τα αντίστοιχα που τους εξασφαλίζουν οι άυλες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες. Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της υλοποίησης των συνεκτικών σχεδίων στήριξης και αποκατάστασης που σχεδίασε η κυβέρνηση για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο, προκειμένου και οι δύο περιοχές να ανακάμψουν το ταχύτερο δυνατόν. Συνεχίζουμε σε στενή συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους και ενδιαφερόμενους φορείς».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός
Καθαρά Δευτέρα: Ποιοι είναι οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί των Ελλήνων
Τουρισμός |

Πού θα κάνουν Καθαρά Δευτέρα οι Έλληνες – Οι 15 top καρναβαλικοί προορισμοί

«Καρφίτσα δεν πέφτει» στους πιο δημοφιλείς προορισμούς του καρναβαλιού – Ξεκίνησε από νωρίς σήμερα η μαζική έξοδος των εκδρομέων με την πληρότητα στα καταλύματα να ξεπερνά το 90%