Να ανακτήσει τα επίπεδα των 800 μονάδων, αλλά χωρίς να αναλάβει πολύ μεγάλο ρίσκο, επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο οδεύει στην πρώτη θετική συνεδρίαση μετά από τέσσερις καθοδικές.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,44% στις 804,13 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 28 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Μετά από ένα τετραήμερο πτωτικό κύκλο το ΧΑ προσπαθεί να κλείσει την παρένθεση της «επίσκεψης» στη ζώνη των 780 μονάδων, βελτιώνοντας μάλιστα ελαφρώς και τη συναλλακτική του δραστηριότητα. Βέβαια, αν και έχει την πλειονότητα των τίτλων του σε θετικά εδάφη, αδυνατεί να δημιουργήσει μια απόσταση ασφαλείας από το ψυχολογικό όριο των 800 μονάδων, προκειμένου να δώσει και το μήνυμα μιας αντίδρασης διαρκείας.

Σε κάθε περίπτωση και συνυπολογίζοντας το βαρύ κλίμα σε όλες τις διεθνείς χρηματαγορές, η Trader24 αναφέρει ότι οι 810-815 μονάδες έχουν γίνει πλέον αντίσταση στην περίπτωση μιας οποιαδήποτε ανοδικής προσπάθειας. Εκεί, θα μπορούσε να δικαιολογηθεί η εμφάνιση αγοραστών, βραχυπρόθεσμου κυρίως χαρακτήρα, χωρίς ωστόσο να αλλάζει η γενικότερη πτωτική τάση.

H εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Τέρνα Ενεργειακή σημειώνει άλμα 4,92%, με την Εθνική να ακολουθεί με +3,04%. Ισχυρά είναι τα κέρδη σε Σαράντης, Alpha Bank, Eurobank, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΤΕ και Motor Oil, ενώ θετικά κινούνται και οι ΔΕΗ, Τιτάν, Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Quest, Coca Cola, ΑΔΜΗΕ και Πειραιώς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών