Χιλιάδες Τσέχοι διαδήλωσαν στην Πράγα  διαμαρτυρόμενοι για το πως διαχειρίζεται η κυβέρνηση την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, που πλήττει τα εισοδήματα τους, ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία της Πράγας διοργανώθηκε από διάφορα ακροδεξιά και περιθωριακά κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των κομμουνιστών. Είχε προηγηθεί διαδήλωση με τα ίδια αιτήματα, στις αρχές Σεπτεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Ενεργειακή κρίση: Διαφωνεί η Τσεχία με το πλαφόν στο ρωσικό αέριο – «Δεν είναι λύση»

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως  «Τέλος στην κωμωδία» και πολλοί ανέμιζαν τσέχικες σημαίες.

Όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ

Η οργανωτική ομάδα, με την ονομασία «Πρώτα η Τσεχική Δημοκρατία!»,  αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ και ζητά το κεντροευρωπαϊκό έθνος των 10,7 εκατομμυρίων κατοίκων να είναι στρατιωτικά ουδέτερο.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με έναν από τους διοργανωτές να λέει «Το τσεχικό έθνος ξεσηκώθηκε και παίρνει πίσω τη χώρα του» και να προσθέτει «Μια κυβέρνηση έχει δύο καθήκοντα: να διασφαλίζει την ασφάλειά μας και την οικονομική ευημερία. Αυτή η κυβέρνηση δεν εκπληρώνει κανένα από αυτά τα καθήκοντα»

Η σημερινή κεντροδεξιά κυβέρνηση του πρωθυπουργού Πετρ Φιάλα υιοθέτησε αυτό το μήνα μια σειρά μέτρων για την ανακούφιση από την αύξηση του ενεργειακού κόστους, μεταξύ των οποίων είναι η οικονομική βοήθεια για τις επιχειρήσεις και τα ανώτατα όρια τιμών ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οικονομική Αστυνομία: Σειρά παραβάσεων σε επιχειρήσεις εμπορίας scrap
Επικαιρότητα |

Συνεχίζεται το «σαφάρι» ελέγχων σε επιχειρήσεις εμπορίας scrap

Ελέγχους σε επιχειρήσεις εμπορίας παλαιών μετάλλων (scrap) για την τήρηση, μεταξύ άλλων, της ασφαλιστικής – εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας, πραγματοποίησαν στελέχη της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το διάστημα 1 έως 2 Δεκεμβρίου 2022, σε περιοχές της Αττικής και των Σερρών, σε συνεργασία με αστυνομικούς υπηρεσιών […]

Κιβωτός του Κόσμου: Σφοδρή επίθεση σε Αρχιεπίσκοπο, κυβέρνηση και νέο ΔΣ – Η πρώτη επίσημη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου
Επικαιρότητα |

Σφοδρή επίθεση σε Αρχιεπίσκοπο, κυβέρνηση και νέο ΔΣ – Η πρώτη επίσημη αντίδραση του πατέρα Αντωνίου

Ο δικηγόρος του πατέρα Αντωνίου, Θρασύβουλος Κονταξής, ανέφερε στην πρώτη επίσημη δήλωση ότι το νέο ΔΣ πέταξε στον δρόμο την οικογένεια του ιδρυτή της Κιβωτού του Κόσμου παράνομα