Μήνυμα για την ανάγκη επένδυσης στη ναυτιλιακή καινοτομία στέλνει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ναυτιλίας την 29η Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη, «ο Πειραιάς αποτελεί μια ανεπτυγμένη και με υψηλή ειδίκευση και παραγωγικότητα συστάδα θαλάσσιας οικονομίας με παγκόσμιες διασυνδέσεις, αφού είναι το κέντρο μίας από τις ισχυρότερες-σημαντικότερες ναυτιλιακές δυνάμεις στον κόσμο. Έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής που θα αξιοποιεί τα δυνητικά πλεονεκτήματα του Πειραιά».

Διαβάστε επίσης: ΙΜΟ: Αξιοποίηση της τεχνολογίας για πιο πράσινη ναυτιλία

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ επισημαίνει πως «οφείλουμε να επενδύσουμε στην ναυτιλιακή καινοτομία που είναι έντασης κεφαλαίου και έντασης γνώσης αλλά και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την βελτίωση του γνωσιακού επιπέδου του έμψυχου δυναμικού που δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων σε ξηρά και θάλασσα πάνω στις νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την προσπάθεια της ναυτιλίας, και όχι μόνο, στο πεδίο της πράσινης μετάβασης».

Ο πλούτος της θάλασσας

«Η ναυτιλία του μέλλοντος, οι επιχειρήσεις τους μέλλοντος, είναι σίγουρο ότι θα αναζητήσουν στελέχη με υψηλή εξειδίκευση στις νέες τεχνολογίες. Δεν πρέπει να διαλάθει της προσοχής μας ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι από το 2030, πολλές βιομηχανίες που βασίζονται στις θάλασσες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτύχουν ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις όσον αφορά στην προστιθέμενη αξία. Γνωρίζουμε ότι η παραγωγή της παγκόσμιας οικονομίας των θαλασσών εκτιμάται σήμερα σε 1,3 τρισ. ευρώ, ποσό το οποίο θα μπορούσε να υπερδιπλασιαστεί μέχρι το 2030. Γνωρίζουμε επίσης ότι από όλους τους τομείς της Γαλάζιας Οικονομίας, η καινοτομία είναι καθοριστικής σημασίας για την αξιοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού και τη δημιουργία απασχόλησης. Οι επιχειρήσεις μέλη του ΕΒΕΠ που δραστηριοποιούνται στον εφοδιασμό πλοίων, την ναυπηγοεπισκευή και κάθε υπηρεσία ναυτιλιακής υποστήριξης, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε το σύνολο της ελληνικής ναυτιλίας που μας δίνει τη δυνατότητα να ζούμε αξιοπρεπώς στη χώρα μας από τον πλούτο της θάλασσας», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία