«Η Ρωσία δεν ανοίγει απλώς τις πόρτες στο σπίτι μας, η Ρωσία ανοίγει την καρδιά της. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας». Με τα λόγια αυτά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «υποδέχτηκε» στη Ρωσία τις περιοχές που απέσπασε μέσω «δημοψηφισμάτων» από την Ουκρανία, σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην Κόκκινη Πλατεία, στο κέντρο της Μόσχας.

Ανέφερε ότι η Ρωσία θα πετύχει τη νίκη στον πόλεμο που διεξάγει ενάντια στην Ουκρανία ενώ, απευθυνόμενος σε πλήθος κόσμου, τόνισε πως «σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα, μια ημέρα αλήθειας και δικαιοσύνης».

Επανέλαβε τους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία «προσπαθεί να εξαλείψει» τον πολιτισμό των ανθρώπων, που ζουν στις περιοχές Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ και ξεκαθάρισε ότι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές «έκαναν την επιλογή να είναι με την πατρογονική πατρίδα τους», στα λεγόμενα «δημοψηφίσματα» που η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταγγείλει ως παράνομα.

Υποσχέθηκε δε να κάνει «τα πάντα» για να αυξήσει το επίπεδο ασφάλειας στις περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια, Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ.

«Είμαστε ισχυρότεροι επειδή είμαστε μαζί»

«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να υποστηρίξουμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη Ζαπορίζια και τη Χερσώνα, καθώς και στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ», σημείωσε.

Και προσέθεσε: «Θα κάνουμε τα πάντα, προκειμένου να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτά τα εδάφη γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Θα κάνουμε τα πάντα, για να αποκαταστήσουμε την οικονομία και τις υποδομές, να χτίσουμε σχολεία, νέα ιδρύματα, νοσοκομεία».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας. Έχουμε γίνει ισχυρότεροι, επειδή είμαστε μαζί. Έχουμε την αλήθεια με το μέρος μας. Και η αλήθεια σημαίνει δύναμη. Σημαίνει νίκη. Η νίκη θα είναι δική μας.»

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία στην Κόκκινη Πλατεία, με πολλούς θεατές να κρατούν ρωσικές σημαίες και αρκετούς να έχουν ζωγραφίσει τα εθνικά χρώματα της Ρωσίας στο πρόσωπό τους. Ορισμένοι, μάλιστα, κρατούν σημαίες με το φιλοπόλεμο σύμβολο «Ζ» της Ρωσίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα