Τουλάχιστον 20 χώρες, πολλές εκ των οποίων στην Αφρική, ενδέχεται να χρειαστούν επείγουσα βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια επισιτιστική κρίση, ανέφερε τη Δευτέρα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα αυτό γίνεται ολοένα και πιο έντονο σε ολόκληρη τον κόσμο.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, μιλώντας σε συνέδριο στη Σαουδική Αραβία, είπε επίσης ότι 141 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον αραβικό κόσμο είναι εκτεθειμένοι σε επισιτιστική ανασφάλεια.

Διαβάστε επίσης – ΔΝΤ: «828 εκατ. άνθρωποι πέφτουν για ύπνο πεινασμένοι κάθε βράδυ»

Το ΔΝΤ ενέκρινε την Παρασκευή ένα νέο εργαλείο δανεισμού στο πλαίσιο των υφιστάμενων μέσων χρηματοδότησης έκτακτης ανάγκης για να βοηθήσει τις ευάλωτες χώρες να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις τροφίμων και το υψηλό κόστος που προκύπτει από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης -Νέο εργαλείο δανεισμού για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης ενέκρινε το ΔΝΤ

Η Γκεοργκίεβα είπε ότι 48 χώρες σε όλο τον κόσμο είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στην επισιτιστική κρίση. «Από τις 48 χώρες, περίπου 10-20 είναι πιθανό να ζητήσουν (επείγουσα βοήθεια)», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «αρκετά από αυτές» βρίσκονται στην υποσαχάρια Αφρική.

«Είμαστε εδώ για εσάς», υποσχέθηκε στα μέλη της στην εκδήλωση.

Διαβάστε επίσης – Επισιτιστική κρίση: Κάθε τέσσερα λεπτά πεθαίνει ένας άνθρωπος από την πείνα

Χώρες σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής και πέρα ​​από αυτήν έχουν παρέμβει για να στηρίξουν τα κράτη που μάχονται με τον υψηλό πληθωρισμό τροφίμων και τις ελλείψεις που γίνονται πιο έντονες από τις παγκόσμιες γεωπολιτικές εξελίξεις και τον αυξανόμενο κίνδυνο παγκόσμιας ύφεσης.

Το ΔΝΤ και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν συμφωνία τη Δευτέρα για τη δημιουργία περιφερειακού γραφείου αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στο Ριάντ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους