Προς έγκριση στην Τράπεζα της Ελλάδος υπέβαλε η Παγκρήτια Τράπεζα το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό της πλάνο, στο πλαίσιο της εν εξελίξει διαδικασίας για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 98 εκατ. ευρώ.

Η κατάθεσή του, που έγινε την περασμένη Παρασκευή, περιλαμβάνει την εξέλιξη των κεφαλαίων της τράπεζας σε ορίζοντα 5ετίας, καθώς και το σχέδιο εξυγίανσης του ισολογισμού και ανάπτυξης των εργασιών της μέσω και της φιλικής συγχώνευσης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων και της απορρόφησης των εργασιών της HSBC στην Ελλάδα.

Οι δύο στρατηγικές κινήσεις

Πρόκειται για δύο στρατηγικές κινήσεις που τελούν υπό την έγκριση των αρμοδίων αρχών και όταν ολοκληρωθούν θα δημιουργήσουν μία τράπεζα με ενεργητικό της τάξης των 5 δισ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Παγκρήτια Τράπεζα, ενισχύοντας το ήδη καλό πνεύμα συνεργασίας και συνέπειας, θα συνεργαστεί με την Τράπεζα της Ελλάδος για την έγκριση και υλοποίηση του Επιχειρηματικού και Κεφαλαιακού της Πλάνου».

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης των Ενδιάμεσων Οικονομικών Καταστάσεων της 30/6/2022, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε Συμπλήρωμα του Ενημερωτικού Δελτίου για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου μέσω Δημόσιας Προσφοράς η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Στο πλαίσιο αυτό, η περίοδος εγγραφών, άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης, προεγγραφής και μεταβίβασης αυτών, λήγει την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Τζούρος (Πειραιώς): Βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι τράπεζες
Green |

Τζούρος (Πειραιώς): Οι τράπεζες βασικός χρηματοδότης των επενδύσεων ΑΠΕ

Η χρηματοδότηση σε ΑΠΕ αντιστοιχεί στο 8% περίπου του χαρτοφυλακίου εξυπηρετούμενων δανείων των ελληνικών τραπεζών, τόνισε ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking της Τράπεζας Πειραιώς