Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμιά ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις – απειλές από τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου έριξε πρόσφατα λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία, με την κήρυξη μερικής επιστράτευσης και τις προειδοποιήσεις περί χρήσης πυρηνικών όπλων.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Πώς απαντά στις πυρηνικές «κορώνες» του Καντίροφ

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά το ζήτημα των πυρηνικών όπλων (…) αλλά θέλω να δηλώσω ότι δεν έχουμε δει κάποιο λόγο, προκειμένου να προσαρμόσουμε την πυρηνική μας στάση, ούτε έχουμε κάποια ένδειξη ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να κάνει άμεσα χρήση πυρηνικών όπλων», είπε η Ζαν-Πιερ σε δημοσιογράφους.

Το Κίεβο διανέμει χάπια ιωδίου

Την ίδια στιγμή, όμως, στην πολύπαθη Ουκρανία φαίνεται πως έχουν λάβει πιο σοβαρά υπόψη τις πυρηνικές απειλές του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Έτσι, το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου αμακοίνωσε την Τρίτη πως αρχίζει τη διανομή χαπιών ιωδίου, υπό τον φόβο πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας.

Τα χάπια ιωδιούχου καλίου μπορούν να βοηθήσουν στην παρεμπόδιση της απορρόφησης επιβλαβούς ακτινοβολίας από τον θυρεοειδή αδένα, εάν ληφθούν αμέσως πριν ή αμέσως μετά την έκθεση σε πυρηνική ακτινοβολία.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας