Το καλοκαίρι του 2023 αναμένεται να συνδεθεί με το ηλεκτρικό σύστημα το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 225 MW της Lightsource bp στην Κοζάνη.

Το Πάρκο δεν είναι ένας ενιαίος χώρος αλλά κατασκευάζεται σε χορτολιβαδικές εκτάσεις που εκτείνονται στις κοινότητες, Μαυροδενδρίου, Καλαμιάς και Κοίλων Κοζάνης.

Τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα συνδέονται με ιδιόκτητο μετασχηματιστή ισχύος 500 MW και 400 KV που θα βρίσκεται ανάμεσα στην Καλαμιά και τα Κοίλα και σύμφωνα με τον διευθυντή του έργου Θανάση Ξένο θα «έχει την δυνατότητα επέκτασης έως τα 1500 MW» προκειμένου να “κουμπώσουν” άλλα έργα της εταιρείας ή άλλων ενεργειακών εταιρειών.

Το έργο κατασκευάζει και αναπτύσσει η εταιρία KIEFER και αυτή την στιγμή απασχολεί περί τους 220 εργαζόμενους, επιστημονικό προσωπικό και εργατοτεχνίτες.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε το φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 100 MW στην Προσοτσάνη Δράμας

Σύμφωνα με την εταιρία Lightsource bp με την ολοκλήρωση του έργου οι εργαζόμενοι που θα απασχολούνται δεν θα ξεπερνούν τους 50 κυρίως στους τομείς της φύλαξης των εγκαταστάσεων και του καθαρισμού του πάρκου.

Η Lightsource bp είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη και διαχείριση φωτοβολταϊκών έργων σε 18 χώρες του κόσμου, όπου 9 από αυτές βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 5,4 GW. Ο στόχος της εταιρείας που αφορά την Ελλάδα, εκτός από τα 225 MW της Κοζάνης, προβλέπει την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ άνω του 1 GW ενώ έως το 2025 φιλοδοξεί το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο της να φτάσει συνολικά τα 25 GW.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green