Πρέπει επιτέλους να δούμε σοβαρά το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης προς τη χώρα μας και προς τη Δύση. Πρόσφατα η Βουλγαρία κήρυξε σε κατάσταση μερικής έκτακτης ανάγκης επαρχίες κοντά στα σύνορά της με την Τουρκία, λόγω μη αναχαίτισης της αύξησης των μεταναστευτικών ροών. Πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ, αντιμετωπίζουν αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα – όλοι, εκτός βέβαια των ΗΠΑ -, από μουσουλμάνους. Κάτι πρέπει να γίνει.

Υπάρχουν όμως στη Δύση και οι «ψυχοπονιάρηδες» (bleeding hearts) που επιμένουν να βλέπουν τις μεταναστευτικές ροές αποκλειστικά σαν ανθρωπιστικό πρόβλημα που οι ανεπτυγμένες κοινωνίες πρέπει να αντιμετωπίσουν με φροντίδα και κατανόηση. Λίγοι βλέπουν τους μακροχρόνιους κινδύνους αντικατάστασης πληθυσμών και μετατροπής μεγάλων κομματιών των δυτικών κοινωνιών σε πυρήνες της μουσουλμανικής ούμμα (κοινότητας, υπό έλεγχο του Αλλάχ). Ανάμεσά τους κι ο έλληνας αντιπρόεδρος της ΕΕ, που δεν χάνει ευκαιρία για να μην πλέξει το εγκώμιο των μουσουλμάνων μεταναστών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ταινία στο Netflix του Ρομέν Γαβρά, «Athena». O γιος του γνωστού έλληνα σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά δημιούργησε ένα συναρπαστικό ατμοσφαιρικό κινηματογραφικό θρίλερ που απεικονίζει, σε σειρά μάλιστα εξαιρετικών συνεχών λήψεων, τη μαζική βίαιη εξέγερση νεαρών μουσουλμάνων σε γειτονιά του Παρισιού. Αυτό που εντυπωσιάζει στις κριτικές που ακολούθησαν το έργο είναι πως, ενώ αυτό που φαίνεται είναι οι συνεχόμενες βιαιότητες των εξεγερμένων μουσουλμάνων και η αντίστοιχη βία τής, όπως φαίνεται, αμυνόμενης αστυνομίας, τα σχόλια ομιλούν για αδίστακτη αστυνομική βία και έκδηλη αδικία. Θέλουν δηλ. να μας πείσουν να μην πιστεύουμε στα μάτια μας! Ετσι κάπως βλέπουμε να διαμορφώνεται και το κλίμα ανάμεσα σε όσους δεν βλέπουν πρόβλημα στη συνεχιζόμενη μετανάστευση μουσουλμάνων στην Ευρώπη.

Οι ακραίες πλέον οργανωμένες αντιδράσεις των ακραίων λαϊκιστών αρχίζουν να γίνονται έντονα αισθητές. Ακροδεξιά κόμματα κερδίζουν πλειοψηφίες σε σημαντικές ευρωπαϊκές, παραδοσιακά δημοκρατικές, χώρες. Και στην Αμερική είδαμε συντηρητικούς κυβερνήτες να φορτώνουν σε αεροπλάνα και άλλα μεταφορικά μέσα μετανάστες (Λατίνους, κυρίως) και να τους στέλνουν σε εύπορες γειτονιές (Marth’s Vineyard) ή περιοχές διαμονής των κοινωνικών ελίτ της χώρας. Είναι φανερό πως τα πράγματα ξεφεύγουν.

Το μέλλον εμπεριέχει σοβαρούς κινδύνους. Για να μη μετατραπεί η Ευρώπη σε Ευραραβία, σύμφωνα με επιτυχή χαρακτηρισμό αμερικανού συγγραφέα, πρέπει να αντιδράσει στις εξελίξεις. Το φαινόμενο προκαλεί και σοβαρές εσωτερικές πολιτικές ανακατατάξεις, ενώ θέτει σε σοβαρό κίνδυνο τις προοπτικές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Η αυξητική ένταση των μεταναστευτικών ρευμάτων θα οδηγήσει σε αντιδράσεις των εκτεθειμένων κυρίως λαϊκών στρωμάτων, σε ενίσχυση των λαϊκιστών, και συνακόλουθα σε λήψεις μέτρων από τις υπάρχουσες δημοκρατικές κυβερνήσεις που όμως θα βάζουν σε πρώτο πλάνο την ασφάλεια, υποβαθμίζοντας την κατοχύρωση των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στοιχεία αστυνομικού κράτους θα αρχίσουν να εμφανίζονται διά χειρός παραδοσιακά δημοκρατικών κομμάτων και κυβερνήσεων.

Οι ανεξέλεγκτες μεταναστευτικές ροές, ιδίως μουσουλμάνων από την Ασία και την Αφρική, δεν συνιστούν κίνδυνο απλά για την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή. Υπονομεύουν την ίδια τη δημοκρατία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion