Διαταραχές στην παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς στη Γαλλία προκάλεσαν οι απεργίες των εργαζομένων στον κλάδο.

Όπως ανακοίνωσε η υπό κρατικοποίηση EDF, η παραγωγή ενέργειας στους πυρηνικούς αντιδραστήρες είχε μειωθεί μκατά 1,4 GW έως τις 10:18 ώρα Ελλάδος η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας κατά 220 MW.

Τέσσερις αντιδραστήρες επηρεάστηκαν από την απεργία, με τη μείωση να αντιπροσωπεύει περίπου το 4% της συνολικής παραγωγής το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της CGT και του φορέα εκμετάλλευσης δικτύου RTE.

Η ομοσπονδία CGT δήλωσε νωρίτερα ότι επηρεάστηκε η παραγωγή σε πέντε αντιδραστήρες που αντιπροσωπεύουν 1,5 GW εφοδιασμού.

Ακόμη, έχουν ανασταλεί οι εργασίες συντήρησης σε επιπλέον 11 αντιδραστήρες , γεγονός που θα καθυστερήσει την επιστροφή τους στο δίκτυο, δήλωσε η εκπρόσωπος της CGT Virginie Neumayer.

Η απεργία εντάσσεται στις ευρύτερες κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε όλη τη Γαλλία, με μισθολογικές απαιτήσεις, αιτήματα για τις συντάξεις και την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης που συρρικνώνεται από την άνοδο του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή