Η αλυσίδα BNB «πάτησε φρένο» την Πέμπτη, αφού η αλυσίδα μπλοκ με δεσμούς με το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο υπέστη «δυνητική εκμετάλλευση», όπως την αποκάλεσε, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της αλυσίδας, θα μπορούσε να έχει στοχεύσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονόμισμα.

Η αλυσίδα BNB αποτελείται από το BNB Beacon Chain και το BNB Smart Chain (BSC).

Λόγω παράτυπης δραστηριότητας διεκόπη προσωρινά το BSC, όπως έγραψε το BNB Chain στο Twitter από τον επίσημο λογαριασμό του, επιβεβαιώνοντας αργότερα ότι η δραστηριότητα ήταν ένα «πιθανό exploit», το οποίο χαρακτήρισε ως περιορισμένο.

Οι αρχικές κινήσεις έδειξαν ότι μέχρι και δύο εκατομμύρια συμβόλαια BSC αποτέλεσαν στόχο επιτιθέμενου αργά την Πέμπτη, αλλά οι πραγματικές απώλειες μπορεί να είναι πολύ μικρότερες. Η αλυσίδα BNB εκτίμησε ότι 100 έως 110 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία μετακινήθηκαν εκτός αλυσίδας, αλλά ανέφερε σε ένα tweet ότι 7 εκατομμύρια δολάρια είχαν ήδη παγώσει.

Το γεγονός ότι κλάπηκε ένα τόσο μικρό (συγκριτικά μιλώντας) ποσό περιουσιακών στοιχείων υπογράμμισε την ανοδική πλευρά του στοιχήματος της BNB να σταματήσει την αλυσίδα αντί να διακινδυνεύσει τη διαφυγή περισσότερων περιουσιακών στοιχείων. Οι αλυσίδες μπλοκ είναι δήθεν αποκεντρωμένα θηρία που έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν πέρα από τις ιδιοτροπίες μεμονωμένων οντοτήτων: δεν γίνεται απλώς να απενεργοποιηθεί.

Η BSC επιβεβαίωσε ότι συντόνισε το κλείσιμο της αλυσίδας αφού εντόπισε προβλήματα με το πρωτόκολλο BSC Token Hub, το κέντρο εκκαθάρισης για τις συναλλαγές κρυπτογράφησης που κινούνται μεταξύ των αλληλένδετων τμημάτων της αλυσίδας μπλοκ που συνδέεται με το Binance.

Η υπόνοια της επίθεσης «ταρακούνησε» το token BNB της BSC, το οποίο μετά από μια απαθή ημέρα διαπραγμάτευσης υποχώρησε στα 280,40 δολάρια από 293,10 δολάρια, σύμφωνα με το CoinMarketCap, το οποίο ανήκει στην Binance.

Τα on-chain δεδομένα δείχνουν ότι σήμερα το απόγευμα έγιναν δύο μαζικές αναλήψεις 1 εκατομμυρίου BSC token από τον κόμβο BSC από έναν επιτιθέμενο που άρπαξε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία με cross-chains swaps, γέφυρες και δανεισμούς. Ανεξάρτητα από αυτό, το Twitter της BNB υποσχέθηκε ότι όλα τα κεφάλαια είναι ασφαλή και δήλωσε ότι θα βοηθήσει στο πάγωμα τυχόν μεταφορών.

Οι «ντετέκτιβ» του Twitter επισημαίνουν ότι η Tether με τη σειρά της – ο μεγαλύτερος πάροχος stablecoin – έχει βάλει στη μαύρη λίστα την παραβατική διεύθυνση, υποδηλώνοντας ότι η εταιρεία υποψιάζεται ότι η μετακίνηση των tokens ήταν αποτέλεσμα επίθεσης και όχι κάτι πιο καλοήθες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τι είναι το blockchain, τι είναι τα κρυπτονομίσματα και πώς αγοράζω κρυπτονομίσματα μεταβείτε εδώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News