Στις 14 Οκτωβρίου ανοίγει το myΘέρμανση, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι για για το πετρέλαιο κίνησης, θα πρέπει να αναμένουμε για να δούμε τις τιμές της αγοράς με τη πάροδο του χρόνου.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας έκανε λόγο για ιστορικό ρεκόρ επενδύσεων, και τόνισε ότι αυτοί οι δείκτες είναι σημαντικοί για το γενικό πλαίσιο. Επιπλέον υπογράμμισε, ότι φέτος το έλλειμα αναμένεται να είναι στο 7,7%.

Διαβάστε επίσης – Σταϊκούρας: Η οικονομική πολιτική εκπέμπει συνέπεια, έχει συνέχεια και αποπνέει σταθερότητα

Απαντώντας στις δηλώσεις Αχτσιόγλου για υπερφορολόγηση, είπε χαρακτηριστικά: «Επιστρέφουμε στην κοινωνία τα έσοδα από τους φόρους».

«Όταν μειώνεται η ανεργία 4-5 μονάδες, αυτό σημαίνει ότι μπαίνουν νέα εισοδήματα στην αγορά» τόνισε, ενώ σε ερώτηση γιατί δεν υπάρχει μείωση στον ΦΠΑ στα τρόφιμα, ο υπουργός απάντησε πως «δεν γίνεται κάτι τέτοιο καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα έφτανε στον καταναλωτή».

«Έχουμε υψηλά ταμειακά διαθέσιμα, μείωση της ανεργίας, έχουμε όμως υψηλό πληθωρισμό. Οι αγορές είναι διπλά προσεκτικές στο τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση συνέχισε ο υπουργός και δήλωσε: «Πρέπει να είμαστε κοντά στην κοινωνία και θα είμαστε όσο χρειαστεί. Θα καλύψουμε 1,3 εκατομμύρια συμπατριώτες μας. Κι εμείς στην καθημερινότητά μας αντιμετωπίζουμε την αγωνία των πολιτών. Προσπαθούμε να καλύψουμε μια τρύπα. Αυτή τη στιγμή προτεραιότητά μας είναι οι λογαριασμοί ρεύματος, το πετρέλαιο και η μείωση φόρων».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία