Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού( ΔΕΕΣ)  και το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες σταμάτησαν σήμερα την εργασία τους  στην Ουκρανία για λόγους ασφαλείας, μετά την εκτόξευση πυραύλων από τη Ρωσία σε ουκρανικές πόλεις.

Οι εργαζόμενοι του Ερυθρού Σταυρού παραμένουν στα γραφεία τους

«Για λόγους ασφαλείας, οι ομάδες μας έχουν σταματήσει σήμερα τις επιχειρήσεις», δήλωσε  εκπρόσωπος του οργανισμού στο Reuters. Η ΔΕΕΣ διαθέτει περίπου 700 εργαζόμενους σε 10 σημεία σε όλη τη Ουκρανία και διανέμει βοήθεια και φάρμακα, μεταξύ άλλων, σε εκατομμύρια ανθρώπους που έχουν εκτοπιστεί εξαιτίας της συνεχιζόμενης σύγκρουση.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν: Με δική του εντολή τα χτυπήματα στους αμάχους του Κιέβου

Άλλος εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ πρόσθεσε αργότερα πως ενώ η εργασία επί του πεδίου έχει σταματήσει, οι εργαζόμενοι μπόρεσαν να συνεχίσουν την εργασία γραφείου. «Μόλις είναι ασφαλές να κινηθούν, θα το κάνουν», πρόσθεσε.

Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες

Το Νορβηγικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (NRC) δήλωσε επίσης ότι σταμάτησε τις επιχειρήσεις αρωγής στην Ουκρανία μέχρι να είναι ασφαλής η επανάληψή τους.

«Δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τις ευάλωτες κοινότητες όταν οι εργαζόμενοί μας κρύβονται από τον καταιγισμό των βομβών και από τον φόβο των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων», δήλωσε ο Γιαν Έγκελαντ, Γενικός Γραμματέας του NRC.

Εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δήλωσε πως οι επιχειρήσεις της συνεχίζονται, με το προσωπικό να αναζητά καταφύγιο στη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών.

Η σφοδρή επίθεση της Ρωσίας

Η Ρωσία έπληξε διάφορα σημεία σε όλη τη χώρα και την πρωτεύουσα Κίεβο με μια ένταση που δεν είχε προηγούμενο αφότου οι ρωσικές δυνάμεις επιχείρησαν να καταλάβουν την πρωτεύουσα στις αρχές του πολέμου που διαρκεί επτά και πλέον μήνες.

Η Μόσχα υποστηρίζει πως τα πλήγματα εναντίον ενεργειακών, τηλεπικοινωνιακών στόχων και στόχων στρατιωτικής διοίκησης έγιναν σε αντίποινα για αυτό που αποκαλεί τρομοκρατικές επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης