Αγωγή κατά του Jean Paul Gaultier ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει Πινακοθήκη Ουφίτσι (Galleria degli Uffizi) της Φλωρεντίας, καθώς κατηγορεί τον γαλλικό οίκο για «χρησιμοποίηση χωρίς άδεια της Αφροδίτης του Μποτιτσέλι», του γνωστού πίνακα της Ιταλικής Αναγέννησης.

«Ο οίκος χρησιμοποίησε τον εικόνα του γνωστού αριστουργήματος που φυλάσσεται στο μουσείο (…) για την δημιουργία μεγάλου αριθμού ρούχων, των οποίων τις φωτογραφίες δημοσίευσε την ιστοσελίδα του και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», εξηγεί σε ανακοίνωση η Πινακοθήκη της Φλωρεντίας.

Διαβάστε επίσης – Το σπάνιο ροζ διαμάντι «Williamson Pink Star» πουλήθηκε για 57,7 εκατ. δολάρια

Ο Γκοτιέ «το έκανε χωρίς να ζητήσει άδεια (…) και να καταβάλει τα προβλεπόμενα τέλη όπως προβλέπει απερίφραστα ο νόμος», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η Πινακοθήκη διευκρινίζει ότι ήρθε σε επικοινωνία με τον οίκο ζητώντας του να αποσύρει από την αγορά τα ρούχα ή να έρθει σε επαφή με το μουσείο για να επιτευχθεί εμπορική συμφωνία.

«Μας αγνόησε»

«Η επιστολή που απευθύνθηκε τον Απρίλιο στον Jean Paul Gaultier αγνοήθηκε», αναφέρεται στην ανακοίνωση που ξεκίνησε «δικαστικές ενέργειες που προβλέπουν, εκτός της απόσυρσης των παράνομων ρούχων, την καταβολή αποζημίωσης».

Η Πινακοθήκη Ουφίτσι, που υποδέχεται το κοινό από το 1765, εκθέτει σε μία επιφάνεια 8.000 τετρ. μέτρων αριστουργήματα της ιταλικής ζωγραφικής, ανάμεσά τους τα έργα των μεγάλων της Αναγέννησης, των Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Αγγελου, Ραφαήλ, Καραβάτζιο, του Τιτσιάνο και του Μποτιτσέλι.

Ο Σάντρο Μποτιτσέλι (1445-1510) είναι ένας από τους σπουδαιότερους ζωγράφους της Ιταλικής Αναγέννησης. Στην Πινακοθήκη Ουφίτσι φυλάσσονται δύο από τα πιο διάσημα έργα του: η Γέννηση της Αφροδίτης και Η Ανοιξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus