Σε χαμηλό τριών και πλέον μηνών υποχώρησε το ρούβλι την Τρίτη, λόγω της όξυνσης των γεωπολιτικών κινδύνων από την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία αλλά και της μειωμένης προσφοράς συναλλάγματος μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών.

Μέχρι τις 10:47 ώρα Ελλάδος το ρούβλι σημείωνε πτώση 1,8% έναντι του δολαρίου στα 63,80, στο χαμηλότερο σημείο από τις 7 Ιουλίου. Έναντι του ευρώ η πτώση διαμορφώνεται σε 1,1%, στα 62,10, ενώ η υποχώρηση έναντι του γουάν σε 0,8%, στα 8,73.

Ουκρανία και πετρέλαιο

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένουμε συνεχείς πιέσεις στο ρούβλι στο πλαίσιο της χαμηλότερης προσφοράς ξένου συναλλάγματος από τους εξαγωγείς», ανέφερε σε σημείωμά του ο αναλυτής της Banki.ru Bogdan Zvarich.

Αναλυτής της Promsvyazbank ανέφερε την κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου ως αιτία για την πτώση του ρουβλίου.

Το αργό πετρέλαιο μπρεντ, παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το κύριο εξαγωγικό προϊόν της Ρωσίας, υποχώρησε κατά 1,2% στα 95,0 δολάρια το βαρέλι.

Οι ρωσικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν επίσης πτώση.

Ο δείκτης RTS σε δολάριο σημείωνε πτώση 2,1% στις 943,8 μονάδες, ενώ ο ρωσικός δείκτης MOEX με βάση το ρούβλι υποχώρησε κατά 0,2% στις 1.912,9 μονάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές