Η Meta Platforms παρουσίασε στο κοινό τη νέα της μάσκα εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, Quest Pro, η οποία θεωρείται ότι απευθύνεται στα ανώτερα στρώματα της συγκεκριμένης αγοράς.
Το νέο gadget που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου Connect της εταιρείας θα είναι διαθέσιμο εμπορικά από τις 25 Οκτωβρίου στην τιμή των 1500 δολαρίων και θα επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με ψηφιακές οντότητες του κυβερνοχώρου.
Η κυκλοφορία της συσκευής θεωρείται σημαντικό βήμα για τον ίδιο τον ιδρυτή της Meta, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος πέρυσι ανακοίνωσε σχέδια για τη συσκευή – που τότε ονομαζόταν ακόμα Project Cambria – ενώ την ίδια στιγμή άλλαξε το όνομα της εταιρείας από Facebook σε Meta σηματοδοτώντας την μετάπτωσή της από μία εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε μια εταιρεία που απευθύνεται σε ένα νέο ψηφιακό περιβάλλον, στο metaverse.
Διαβάστε ακόμα: Metaverse: Πόσο «καλή ιδέα» είναι οι επενδύσεις στον νέο αυτόν κόσμο;
Έκτοτε ο Ζάκερμπεργκ έχει διοχετεύσει δισεκατομμύρια δολάρια στη συγκεκριμένη προσπάθεια. Η Reality Labs, η μονάδα της Meta που είναι υπεύθυνη για να «ζωντανέψει» το Metaverse, είχε απώλειες 10,2 δισ. δολαρίων το 2021 και έχει χάσει σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι στιγμής φέτος.
Οι αλλαγές με το προηγούμενο μοντέλο
Σε σχέση με το Quest 2, την προηγούμενη μάσκα μικτής πραγματικότητας της εταιρείας, το Quest Pro ενσωματώνει μία σειρά βελτιώσεων. Η νέα συσκευή διαθέτει κάμερες με όψη προς τα έξω που καταγράφουν ένα είδος τρισδιάστατης ζωντανής ροής του φυσικού περιβάλλοντος γύρω από έναν χρήστη, επιτρέποντας καινοτομίες μεικτής πραγματικότητας, όπως η δυνατότητα να κρεμάσετε έναν εικονικό πίνακα σε έναν τοίχο του πραγματικού κόσμου ή να αναπηδήσετε μια εικονική μπάλα από έναν πραγματικό τραπέζι.
Το Quest Pro είναι ελαφρύτερο και λεπτότερο από τους προκατόχους του με λεπτούς φακούς και μπαταρία τοποθετημένη σε νέο σημείο, στο πίσω μέρος του ακουστικού, κατανέμοντας έτσι το βάρος του πιο ομοιόμορφα μειώνοντας παράλληλα τον συνολικό όγκο.
Επιπλέον, η Meta Platforms έχει προσθέσει αισθητήρες παρακολούθησης στο Quest Pro που μπορούν να αναπαράγουν τις κινήσεις των ματιών και τις εκφράσεις του προσώπου των χρηστών, δημιουργώντας την αίσθηση ότι τα άβαταρ (στον ψηφιακό κόσμο) κάνουν οπτική επαφή με τα διάφορα αντικείμενα.
Τέλος, η Meta λανσάρει το Quest Pro και ως μία συσκευή… παραγωγικότητας, που απευθύνεται σε σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και άλλους δημιουργικούς επαγγελματίες. Εκτός από την προσφορά των δικών της πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης και του χώρου εργασίας Horizon, η εταιρεία έχει επίσης διαθέσει εικονικές εκδόσεις προϊόντων εργασίας της Microsoft όπως το Word, το Outlook και το Teams.
Latest News
Η Apple φέρνει το ChatGPT στα iPhone και τα Mac - To Siri αποκτά AI
To chatbot τεχνητής νοημοσύνης θα ενεργοποιείται όταν ο χρήστης κάνει ερωτήσεις που το ίδιο το Siri δεν μπορεί να απαντήσει.
Θεοδωρόπουλος για AI: Αυτές είναι οι 4 ανησυχίες των επιχειρήσεων
Ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, μίλησε στο AI Connect της Google για τις ανησυχίες των ελληνικών επιχειρήσεων γύρω από τη χρήση της AI
Η Google φέρνει στα ελληνικά σχολεία το “Experience AI”
Η Google και το Raspberry Pi Foundation παρέχουν χρηματοδοτική στήριξη και ενδυνάμωση σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για ένα μέλλον καθοδηγούμενο από την Τεχνητή Νοημοσύνη
Σχέδιο απαγόρευσης των social media σε παιδιά κάτω των 15 ετών και στην Ελλάδα; - Τι εξετάζεται
Προωθούνται αυστηροί περιορισμοί στην πρόσβαση των παιδιών κάτω των 15 ετών στα social media
Πώς θα χτιστεί ο «Φάρος» του ελληνικού AI - Ο ρόλος του Υπερταμείου
Το έργο για τον «Φάρο» συνδέεται με την κατασκευή του εθνικού υπερυπολογιστή «Δαίδαλου» - Θα δημιουργηθεί θυγατρική που θα αναλάβει τη διαχείρισή του
Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google
Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits
Δημιουργείται στην Ελλάδα το AI factory «Pharos» - Το μήνυμα Μητσοτάκη
«Η Ελλάδα μία από τις επτά χώρες της ΕΕ που θα δημιουργηθούν «εργοστάσια» τεχνητής νοημοσύνης τόνισε ο πρωθυπουργός
Πόση τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιούν οι Έλληνες - Τι δείχνει έρευνα της Focus Bari
Στην έρευνα της Focus Bari αναλύονται οι ευκαιρίες, οι κίνδυνοι αλλά και οι μεγάλες προσδοκίες
Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας
Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες
Τι είναι η αβοκέτα... και οι υπόλοιπες κορυφαίες αναζητήσεις στην Google των Ελλήνων
Στις πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων στη μηχανή αναζήτησης της Google περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων πρόσωπα μέχρι αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων