Σε νέα επίπεδα μετέφερε τη διαδικτυακή απάτη ένας επιτήδειος, ο οποίος κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 30.000 ευρώ από μια γυναίκα, όταν της παρουσιάστηκε ως Ρώσος κοσμοναύτης, ο οποίος εργάζεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Ειδικότερα, ο άνδρας φέρεται να είπε στη γυναίκα ότι την αγαπούσε και ήθελε να την παντρευτεί, ωστόσο για να επιστρέψει από το Διάστημα και να τη συναντήσει στην Ιαπωνία, χρειαζόταν χρήματα για «να πληρώσει τα τέλη προσγείωσης».

Η ιστορία

Σύμφωνα με το newsweek, το οποίο επικαλέστηκε την εφημερίδα Yomiuri Shimbun, μεταξύ 19 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, η γυναίκα έστειλε στον «αστροναύτη» που γνώρισε στο Instagram πάνω από 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο άνδρας αρχικά ανέφερε ότι εργαζόταν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και στη συνέχεια της είπε ότι θέλει να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Αφού είχε εισπράξει 4,4, εκατ. γιεν (πάνω από 30.000 ευρώ), ο επιτήδειος συνέχισε να ζητά περισσότερα χρήματα και τότε ήταν που το θύμα υποψιάστηκε πως πρόκειται για απάτη και ειδοποίησε την αστυνομία.

«Ρομαντικές» απάτες

Ο Paul Bischoff, συντάκτης της Comparitech και σχολιαστής για θέματα κυβερνοασφάλειας και απορρήτου σε διεθνή ΜΜΕ ανέφερε ότι «οι ρομαντικές απάτες χρησιμοποιούν συναισθηματική χειραγώγηση για να εξαπατήσουν τα θύματα να στείλουν χρήματα ή να εκτελέσουν κάποια άλλη παράνομη δραστηριότητα. Συνήθως ξεκινούν στο διαδίκτυο, είτε μέσω μιας εφαρμογής γνωριμιών ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης».

«Οι απατεώνες συχνά ισχυρίζονται κάποιο είδος δουλειάς τους εμποδίζει να συναντήσουν  το θύμα αυτοπροσώπως, όπως στρατιώτης, γιατρός ή, σε αυτήν την περίπτωση, ένας αστροναύτης. Συχνά ξεκινούν με κοπλιμέντα για να να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των θυμάτων. Μόλις το θύμα είναι αρκετά ερωτευμένο, ο απατεώνας ζητά χρήματα για κάποιο είδος έκτακτης δαπάνης», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα